V dobrih dveh mesecih sta dva osumljenca izvedla 11 tatvin platišč s pnevmatikami. Njuna tarča so bili avtomobili višjega cenovnega razreda. Odtujena platišča sta nato prodajala naprej.

V času med 28. januarjem in 2. aprilom so policisti Policijske postaje Maribor II obravnavali 11 kaznivih dejanj tatvin platišč s pnevmatikami iz osebnih avtomobilov višjega cenovnega razreda.

Med kriminalistično preiskavo kaznivih dejanj so ugotovili, da sta dejanja izvrševala dva osumljenca. 

To sta počela na način, da sta vozila podložila s tlakovci, odvila platišča in jih skupaj s pnevmatikami odtujila.

Policisti osumljencema odvzeli prostost

Policisti Policijske postaje Maribor II so z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta osumljenca nekaj odtujenih pnevmatik in platišč prodala določeni osebi, ki je imela namen pnevmatike in platišča prodati naprej.

Ista osumljenca sta že pred tem isti osebi prodala dva kompleta pnevmatik s platišči, ki so izvirale iz kaznivih dejanj tatvin, izvršenih meseca marca letošnjega leta.

Platišča s pnevmatikami so policisti preprodajalcu zasegli, nato pa z dodatnim zbiranjem obvestil identificirali oba osumljenca.

Policisti Policijske postaje Maribor II so 12. aprila obema osumljencema odvzeli prostost in pri njima opravili hišni preiskavi.

Med hišno preiskavo pri enem od njiju so policisti na njegovem vozilu našli nameščen še en komplet odtujenih platišč s pnevmatikami, ki so izvirala iz kaznivega dejanja tatvine, tudi izvršene meseca marca 2021.

Policisti bodo zoper oba osumljenca zaradi storitve več kaznivih dejanj tatvin podali kazenski ovadbi na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice