Slika je simbolična.
Tatovi so na delu. Zaščitite svoje domove. Tudi v gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost.

Praznični dnevi, ki so pred nami, so priložnost za počitek in izlete, obiske prijateljev in svojcev, obiskovanje pokopališč.

Pri tem pa ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja. 

Tatovi vse bolj predrzni

Tatovi ne počivajo in te dni so še posebej predrzni. V Celju je včeraj neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. 

Medtem ko sta bila stanovalca v zgornjem nadstropju, je preiskal prostore v spodnji etaži in ukradel gotovino, poročajo celjski policisti.

Podobno tatvino so policisti obravnavali tudi v Čepljah, kjer je lastnik v hiši zalotil neznanca. Ta je vstopil v odklenjeno hišo in pobegnil, ko je opazil, da je lastnik doma. 

Pred tem je ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami.

Policisti zato opozarjajo: »Če se odpravljate zdoma, še posebej, če odhajate za dlje časa, ne pozabite na samozaščitno ravnanje in ukrepe.«

Tudi v gneči na cestah in pokopališčih ne pozabite na varnost

Praznični dnevi, ki so pred nami, so priložnost za počitek in izlete, obiske prijateljev in svojcev, obiskovanje pokopališč. 

Objavljamo nekaj nasvetov, kako lahko z ustreznim samozaščitnim ravnanjem preprečite marsikatero neprijetnost.

Čez praznike pričakujte povečan promet, zlasti na cestah, ki povezujejo večja središča, na mejnih prehodih in okoli pokopališč.

Policisti svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestnoprometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. 

Policisti bodo z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa ter dosledno ukrepali zoper vse kršitelje, posebej tiste, ki bodo za volan sedli pod vplivom alkohola in ki bodo s prehitro vožnjo ogrožali sebe in druge.

Tudi čedalje krajši dnevi in slabo vreme, ki nas lahko preseneti v tem jesenskem obdobju, zahteva od voznikov dodatno zbranost. 

Voznike pozivajo, da vozijo previdno, predvsem na neosvetljenih delih vozišča, pešce pa, naj poskrbijo za lastno varnost in vidnost.

Najbolj obiskana v teh dneh bodo parkirišča ob pokopališčih. Naj vaše  vozilo, ko ga boste parkirali, ne postane tarča tatov in vlomilcev!

Policisti posebej opozarjajo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, denarnic in drugih vrednih predmetov! Svoja vozila primerno zavarujte. Zaprite vsa okna, vrata, zaklenite vozilo in prtljažnik.

Pri obiskih pokopališč in drugih javnih krajev, kjer je veliko ljudi, ne nosite denarnic, mobitelov in drugih vrednih predmetov v odprtih torbicah ali košarah. Pri urejanju grobov jih imejte na očeh oziroma jih ne odlagajte tako, da bi ostali brez nadzora.

Komentarji (1)

Lucijan (ni preverjeno)

Dokler je bil na Mauriciusu ni bilo nobene kraje.

Starejše novice