Slika je simbolična.
V drugi polovici septembra je v Mariboru zaživela pilotna avtobusna linja P + R (parkiraj in se odpelji). Kako se je prijela?

Mestna občina Maribor je skupaj s Fakulteto za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, podjetjem Marprom in trgovskim centrom E.Leclerc v sklopu letošnjega Evropskega tedna mobilnosti uvedla novo pilotno linijo mestnega potniškega prometa po sistemu Park and Ride (P + R).

Tako je bila s parkirišča pred trgovskim centrom E.leclerc na Teznem vzpostavljena hitra brezplačna avtobusna linija do centra mesta oziroma postajališča pri Trgu svobode. Vmes je imela postanka v bližini Obija in Europarka. 

Namen projekta je bil razbremeniti prometno najbolj obremenjeno cesto v mestu z uporabo trajnostne mobilnosti in zagotoviti potnikom kakovostno storitev potovanja brez stroškov vožnje in parkiranja.

Kako so Mariborčani in Mariborčanke sprejeli pilotno linijo? 

Mestna občina Maribor: Projekt pokazal večplastnost problematike spreminjanja potovalnih navad

Na mariborski občini so predstavili rezultate pilotnega projekta, ki so ga izvajali med 19. in 30. septembrom. 

Kot pravijo, je pilotni projekt vzpostavitve avtobusne linje P+R s številko 22 pokazal večplastnost problematike spreminjanja potovalnih navad občanov in zaposlenih v Mestni občini Maribor.

Na liniji sta delovala dva avtobusa. Dolžina trase od P+R parkirišča do centra mesta je bila pet kilometrov. Za prevoz te je avtobus povprečno potreboval 11 minut v dopoldanskem času in 13 minut v popoldanskem času. Uporaba linije je bila brezplačna. 

Avtobusa prepeljala 185 potnikov

Na liniji 22 se je v desetih dneh obratovanja prepeljalo 185 potnikov. Povprečna zasedenost dnevnih kapacitet linije je bila 1,2 odstotka oziroma 1,5 osebe na vožnjo/avtobus. 

Anketirali so 25 uporabnikov, ki so 95 odstotno izrazili zadovoljstvo z uvedbo nove P+R linije in poudarili, da jim je nova linija všeč, saj je hitra, uporabna in jih prepelje v center. 

Nekateri potniki so bili zadovoljni s potekom linije, saj povezava ni imela veliko postajališč, spet drugi bi imeli več postajališč na poteku linije. 

Med uporabniki linije 22 je bilo 68 odstotkov žensk in 32 odstotkov moških. Uporabljena je bila za namene nakupovanja v trgovinskih centrih in za namene Park and Ride – prevoza na delo. Na občini dodajajo, da je bilo zaradi uvedbe linije povprečno pet vozil na dan v središču mesta manj.

Potreben je čas, da ljudje spremenijo potovalne navade

»Pilotni projekt je pokazal, da je potreben čas, da ljudje spremenijo potovalne navade,« so sporočili iz občine.

Dodajajo, da je pomembno obveščanje v medijih in spodbujanje uporabe trajnostnih oblik mobilnosti tudi s strani delodajalcev. 

»Vzporedno je pilotni projekt pokazal, da je motoriziran promet za prevoze na delo v mestno središče še vedno dominanten, sploh z vidika cenovno ugodne parkirne politike,« so še povedali. 

Kot pravijo, Mestna občina Maribor v prihodnosti stremi k vzpostavitvi Park and Ride linij, a kot je pokazal pilotni projekt, je ključno sodelovanje z delodajalci in vzpostavitvi primerne parkirne politike v mestnem središču. 

Komentarji (13)

Surfeiter (ni preverjeno)

1,5 potnika na avtobusu na dan ... in povprečno 5 vozil manj v središču mesta na dan ... ???? No, pri taki računici, bomo v Mariboru hitro brez avtomobilov ... dajte to razložit Londončanom na primer ... ta znalac ali znalka bo zaslužila milijone ... za MOM, seveda ... kar je logično in lokalpatriotsko in domoljubno, saj bomo z milijoni znova napolnili žepe zaposlenim v UKC MB, ki ga je, mimogrede, zafural Flis&Co. ...

Franc s Piramide

Namesto da bi se avtobusarji 🚌 prilagodili 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻,
pričakujejo, da se bodo 🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻🧑🏻‍🤝‍🧑🏻 prilagodili njim, 🙄?!

totes (ni preverjeno)

kako to mislite? da vsakega potnika avtobus pobere pred domom?, avtobusar še malo počaka da si potnik umije zobe, spije kavico, vstopi pred svojo bajto na bus, bus pa ga odpelje točno tam kjer potnik želi? ... Ideja P&R je bila dobra, lokacija in pot dobra, ampak Maribor je očitno premajhen, premalo razvit, da bi se ideja prijela tako kot je to v bolj razvitem Gradcu, Ljubljani.

In reply to by Franc s Piramide

totes (ni preverjeno)

aja, pozabil sem dodati, seveda mora biti prevoz za mb potnika iz domače kopalnice do točne lokacije delovnega mesta tudi brezplačen :)

In reply to by totes (ni preverjeno)

Ti (ni preverjeno)

...kaj maš fraj kopalnico ?

In reply to by totes (ni preverjeno)

gostja (ni preverjeno)

»Potreben je čas, da ljudje spremenijo potovalne navade«, da se prilagodijo voznemu redu avtobusa !!

In reply to by Ti (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

sereš
kura neumna
sigurno ima tvoj ded mala golobja jajca

In reply to by gostja (ni preverjeno)

gostja (ni preverjeno)

a ti tudi to veš

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

sintesi (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

lokalce je treba ukiniti in pojačati taxi službo
Manjša vozila povzročajo manj vpliva na okolje
predvsem pa hrupa

Surfeiter (ni preverjeno)

sintesi ju ste dali minuse
golazen
lahko bi se fino in poceni vozili s taksiji, tako kot gospoda
tak pa se vozite v teh smrdljivih aftobusih
kanon futer ste
niste za razvoj
ste še 100 let za beogradom

In reply to by sintesi (ni preverjeno)

Kaj pa (ni preverjeno)

...če bi namestili na P namestili skiroje , skuterje ,kolesa , rolke vse električne ,da se folk ne bo matral .

Kaj pa (ni preverjeno)

Novi JEBOTE BAJK ? Nebo šlo Arsenovič?

Prvič slišim (ni preverjeno)

Če bi novo P+R avtobusno linijo malo bolj oglaševali, bi bilo tudi potnikov več.

Starejše novice