Slika je simbolična.
Minuli petek malo po 17. uri je v avstrijskem podjetju Feldbachu, kjer so zaposleni tudi številni Pomurci, prišlo do nesreče, ki je bila usodna za enega delavca.

Iz za zdaj še neznanega razloga je v proizvodnem obratu prišlo do uhajanja nevarnih snovi. Stik dveh med seboj reagirajočih snovi je sprva povzročil nastajanje plinov, ki so pri delavcih izzvali slabo počutje.

Zdravniško pomoč potrebovalo več delavcev

Kot izhaja iz policijskega poročila je 41-letnik pri tem izgubil zavest in bil hospitaliziran v bolnišnico v Feldbachu. Ob tem je zdravniško pomoč potrebovalo še pet njegovih sodelavcev starih med 32 in 57 let.

V torek pa je avstrijska policija sporočila, da je hospitalizirani 41-letnik izgubil zavest. Policijska preiskava je pokazala, da je do zdaj še neznani zaposleni pomotoma zmešal žveplo in natrijev sulfid, zaradi česar je nastal plin vodikov sulfid. Policija tako trenutno preiskuje povzročitev smrti iz malomarnosti. Posebno preiskavo pa je sprožil tudi pristojni inšpektorat za delo. 

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi do nesreče prišlo v proizvodnji usnja Boxmark. Preminuli 41-letnik pa je sicer občan Beltinec

Na delu so bili tudi gasilci

Kemikalije so po ustreznih meritvah nevtralizirali usposobljeni člani tamkajšnje gasilske enote, ki so bili oblečeni v posebno zaščitno opremo. Intervencija na kraju dogodka je potekala do poznih večernih ur. 

Na intervenciji je skoraj 88 gasilcev iz 17 gasilskih enot. V uporabi je bilo 25 gasilskih vozil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice