Na pošti na Slomškovem trgu je prišlo do verbalnega in fizičnega obračuna, v katerem je bil udeležen tudi mariborski poslanec SDS-a Dejan Kaloh.

Včeraj okrog pol dvanajste ure dopoldan je v poštni poslovalnici na Slomškovem trgu prišlo do kršitve javnega reda in miru. Moški, ki se je pogovarjal s poštno uslužbenko, je povzdignil glas in se začel z njo prepirati.

Vmes je posegel poslanec SDS-a

Po besedah poslanca SDS Dejana Kaloha, ki je bil priča dogodku, vzrok za jezo moškega ni bil pogoj PCT, kot bi sprva pričakovali, temveč ga je zmotila določena poštna storitev. Stvari so potem hitro ušle izpod nadzora:

»Moški je začel povzdigovati glas, kričati, da smo Slovenci cigani, ciganska slovenska država. V nekem trenutku je čisto izgubil razsodnost in začel kričati na uslužbenko, da jo bo ubil.« 

Kaloh pravi, da so v tistem trenutku moškega slišali že vsi prisotni v poslovalnici, njegovo kričanje pa da je v prisotnih vzbudilo precej nelagodja. Uslužbenki je še naprej grozil s smrtjo.

Poslanec SDS-a ga je zato poskušal pomiriti, a mu to ni uspelo; moški je nadenj »spustil kletvico« in z grožnjami nadaljeval.

Kaloh je zato poklical policijo. Med čakanjem na prihod policije je moški zapustil poslovalnico in medtem Kaloha udaril po hrbtu.

Policija vročekrvneža že izsledila

Moški policije ni želel počakati; ko je ta prišla na kraj nesreče, so opravili postopek s Kalohom in uslužbenko, moškega pa so, najverjetneje na podlagi osebnih podatkov, ki jih je posedovala pošta, izsledili.

Policisti bodo proti storilcu uvedli hitri postopek zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru. Prejel bo denarno kazen.

Čeprav Kaloh ni utrpel nobenih poškodb, pa incident označuje kot »res neprijetno izkušnjo«:

»Ljudem ne samo popuščajo živci, ampak so eni že res skrajno primitivni. Če nekdo nekomu večkrat grozit z ubojem, ne vem, kam smo prišli.«

Komentarji (14)

Janez&40pankrtov (ni preverjeno)

No pa smo dobili prvega resnicnega heroja korone. Ce bi heroj vedel da je ta sveckar, mu jih ne bi nalozil le po hrbtu.

11 (ni preverjeno)

Ja vedno več bo tega saj te 'politiki' dnevno živcirajo.

Seveda, protesti (ni preverjeno)

bodo povsod proti bogatim kapitalistom

In reply to by 11 (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Ogloboti in kazenska ovadba, kaj bo tak(vsak)primitivec grozil....a smo v anarhiji?

Janez&40pankrtov (ni preverjeno)

Pohorski sveckar.

In reply to by pohorskisvizec

viola (ni preverjeno)

Tadej Toš bi mu rekel, da je FUKJEN.

In reply to by Janez&40pankrtov (ni preverjeno)

Bogati so kradli (ni preverjeno)

zurnal24/magazin/vip/hci-nasega-bivsega-politika-pokazala-stanovanje-luksuz-da-te-kap

In reply to by pohorskisvizec

Zikollino (ni preverjeno)

No, takole ... da je na tej pošti nekdo izgubil živce, sploh ni čudno, saj tam delajo vhunsko usposobljeni oponaševalci lenjivcev. Tako mojstrsko izvedenih "zeitluppe" (počasni posnetek) gibov zaposlenih ne vidite nikjer drugje. Tudi narcisoidno obnašanje, pačenje ter nekakšno samozadostnost teh pajacev za okenci ne vidite nikjer drugje. Skratka: kot da ščijejo kolonjsko in serjejo med.
O patološkem lažnivcu Kalohu, ni treba izgubljati besed ... kaj po hrbtu? V jajca bi te moral ...

pohorskisvizec

Ziko, apaurin in počivati...pa operi si glavo, ker imaš možgane v velikosti oreha, olupljenega!

Zikollino (ni preverjeno)

Kdo je te zaj tebe zbudo? Svojih ritualov ne ponujati naprej! Raje se ispovej, te bo rita pekla ...

In reply to by pohorskisvizec

Heh (ni preverjeno)

Oreh ima več gub. Njihovi možgani so gladki.

In reply to by pohorskisvizec

Domagoj (ni preverjeno)

V času incidenta sem bil ves čas na pošti. Uslužbenka ni bila prestrašena in je izredno strokovno ter mirno opravila svoje delo, ter gospoda z umirjenim glasom pripravila do tega da je bila storitev opravljena. Kar se pa tiče verbalnega nasilja pa: res je grozil z ubojem in res je grozil s tem da bo nastavil bombo na pošti vendar bi moralo biti več kot očitno vsakemu odraslemu izobraženemu človeku, sploh pa članu stranke, ki trenutno vodi našo državo, da ima gospod psihične težave. Gospod ni potreboval policijske obravnave, pač pa primerno zdravniško pomoč in prav zato ker je bilo to tako očitno, se noben od nas na pošti ni počutil ogroženega.

Heh (ni preverjeno)

In kako ti misliš, da dobi zdravniško pomoč? Preveč si naiven.
Neizmerno težko je spravit osebo do obvezne psihiatrične pomoči, če sama odkloni. Edino, kar pomaga je par ovadb, ki bodo dokazovale, da je oseba nevarna za druge in sama zase brez dobljene pomoči.

In reply to by Domagoj (ni preverjeno)

Radojka (ni preverjeno)

zakaj se le čudite da se nam že meša počasi jaz se nebi ker to kaj se dogaja je absurd. resnično.

Starejše novice