Slika je simbolična.
Policisti so bili obveščeni o tragični delovni nesreči, v kateri se je med sečnjo lesa v gozdu smrtno ponesrečil 40-letnik.

V nedeljo, 12. februarja, ob 20.14, so policiste Policijske uprave Nova Gorica obvestili, da se je med sečnjo lesa v gozdu na Šentviški Gori, natančneje v občini Tolmin, smrtno ponesrečil 40-letni moški.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je omenjeni moški sam opravljal sečnjo lesa na gozdni parceli približno kilometer stran od vojašnice na Šentviški Gori. 

Kasneje je bil moški najden poškodovan, imel je poškodbe glave, med debli požaganih dreves in ni kazal znakov življenja, njegovo smrt je zatem na kraju potrdil zdravnik Zdravstvenega doma Tolmin. 

O okoliščinah nesrečnega dogodka na Tolminskem so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. 

S strani zdravnika Zdravstvenega doma Tolmin je bila v nadaljevanju odrejena sanitarna obdukcija, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. 

Policisti Policijske postaje Tolmin so glede na sedanja ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Starejše novice