Sojenje zoper Silva Drevenška, ki je obtožen trojnega umora v Gerečji vasi, se nadaljuje.

Na ptujskem sodišču so danes zaslišali mamo obtoženega, obramba je predlagala zaslišanje policista, ki je le nekaj dni pred tragičnim dogodkom prejel prijavo o grožnjah.

Njegov zagovornik se sprašuje ali je policija zares storila vse, da bi preprečila grozovit zločin. 
 
Tast Silva Drevenška je nekaj dni pred trojnim umorom na ptujsko policijo podal prijavo o grožnjah, ki jih je bila deležna njegova družina. Obtoženčev zagovornik Andrej Kac zdaj predlaga zaslišanje policista, ki je takrat govoril z vpletenimi.

»Če je slučajno oškodovanec povedal, da je obtoženi grozil njemu in družini, kaj je policija storila v smeri presoje resnosti groženj in kaj je policija storila v smeri preprečitve realizacije groženj,« je povedal Kac. 

Zapisnik takratnega zaslišanja in dodatno pojasnilo policije sta že del sodnega spisa. A Drevenškov zagovornik vseeno vztraja, da policist, ki je vodil postopek priča pred sodiščem. Meni namreč, da policistu niso bila postavljena ključna vprašanja.

Pričala Drevenškova mati, spremenila prvotno izjavo, da obtoženi ni bil pijan

Na eni izmed prejšnjih obravnav je že pričal oče obtoženega, danes pa je o svojem sinu spregovorila še njegova mati. Govorila je o odnosu Drevenška z njegovim sinom in razhodu s partnerico.

Njeno pričanje je bilo nasprotno izjavi, ki jo je podala v sodni preiskavi. Takrat je namreč dejala, da Drevenšek ni imel težav z alkoholom, danes pa je povedala nasprotno. 

Odvetnik Daniel Planinšec, ki v postopku zastopa sina in brata umorjene, je prepričan, da je bil motiv zločina tudi koristoljubje. Zato je Drevenškovo mater spraševal, zakaj so le dva dni po dogodku iz njegove hiše odpeljali več stvari. 

Planinšec, zagovornik oškodovancev, je po obravnavi pojasnil: »Nenavadno, da se takoj po umoru začnejo odnašati stvari in pakirajo v kombi ter odvažati. Po čigavem nalogu, tudi priča je izpovedala, da je bila zraven, da je bilo več ljudi tam, da se je to počelo.«

Še bo govora o duševnem stanju krvnika

Na zadnji obravnavi je izvedenec psihiatrije obtoženemu pripisal narcistično osebnostjo motnjo, ne pa tudi hujše duševne motnje, ki bi v času dejanja povzročila izgubo stika z resničnostjo.

O duševnem stanju Drevenška naj bi v prihodnje spregovoril še psiholog, o čemer pa sodišče še ni odločilo. 

Na naslednji obravnavi, ki bo 15. novembra, bo pred sodiščem pričal klinični psiholog, ki bo spregovoril o posledicah celotnega dogajanja na otroka. Ta je namreč vse tri grozovite umore spremljal iz neposredne bližine. 

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Vse je kristalno jasno a sojenje traja in traja. V tem primeru, ko gre za maksimalno možno kazen bi še kakšen vulkanizer prej končal to sojenje.

božidar (nepreverjen)

lahko bi bil KOŠAŠKI mesar

pohorskisvizec

Božidar, ti si za psihiatrijo!

božidar (nepreverjen)

je polna tovariš dragi

In reply to by pohorskisvizec

Milanka1234 (nepreverjen)

Ne vem čemu sploh takšne kolobocije okoli sojenja. Ve se kaj je storil, za kar bi moral tako dobiti dosmrtno, a žal takšne kazni pri nas ni. Še lažje in najceneje bi bila pa tako smrtna kazen. Če je sejal smrt, si jo tudi zasluži sam. Kot vsak morilec. In pika.

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Baba je lahko hudic

In reply to by Milanka1234 (nepreverjen)

Pierre96

KREDITNA PONUDBA 24 UR

zdravo
Vsem ljudem v stiski nudimo financiranje od 2.000 € do 850.000 € po obrestni meri 2 % na leto.

Za več informacij nas kontaktirajte na elektronski naslov: [email protected]

Mail: [email protected]

GSM Whatsapp: +33752376638

božidar (nepreverjen)

slogan policije hiti počasi

Starejše novice