Slika je simbolična.
Policisti spet imeli polne roke dela.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 222 klicev, med temi 91 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

16 kaznivih dejanj,

  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • eno prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
  • štiri primere povoženja divjadi in
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet v zasebnem prostoru.

Ormoški policisti so včeraj, v dopoldanskem času v enem izmed podjetij na njihovem območju obravnavali delovno nesrečo

Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da se je v podjetju zaposleni, 51-letni moški, pri opravljanju dela lahko telesno poškodoval. Policisti so tujo krivdo izključili, bodo pa o tem obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo. 

Poškodovanemu je bila nudena zdravniška oskrba v Zdravstvenem domu Ormož.  

Mariborski operativno komunikacijski center je bil danes, nekaj minut po 5. uri, obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila pred križiščem Ptujske ceste v Mariboru, v smeri Tržaške ceste. 

55-letni voznik osebnega avtomobila je, po do sedaj zbranih obvestilih, zaradi neupoštevanja pravil prednosti trčil v 57-letnega kolesarja, ki je prečkal vozišče po prehodu za kolesarje. 

V prometni nesreči je voznik kolesa, po do sedaj zbranih obvestilih, utrpel hude telesne poškodbe, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Tako vozniku osebnega avtomobila, kot kolesarju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkohola, ki pri nobenem ni pokazal vsebnosti alkohola v izdihanem zraku.

Policisti Postaje prometne policije Maribor, ki so prometno nesrečo obravnavali, bodo zoper voznika osebnega avtomobila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru, podali kazensko ovadbo, zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Komentarji (5)

SLO (ni preverjeno)

Če gledamo na široko še sploh ni veliko nesreč, koliko je nestrpnih psihičev-debilov za volanom!
V glavnem vem eno, ko mi naredi nekdo od te vrste manijakov karambol bo poravnava na cesti nemudoma-takoj!

loijhv (ni preverjeno)

Ne čudim se koliko je poškodb kolesarjev in voznikov skirojev saj se obnašajo kot ,da je vse njihovo . Prehod za pešce mora prečkati ob potiskanju kolesa in ne na kolesu . Največja krivda je na policiji ,ki zanemarja nadzor prometa .

In reply to by SLO (ni preverjeno)

MB kolesar (ni preverjeno)

Kolesarji ne upoštevajo-mo prometnih predpisov, mislijo, da imajo vsepovsod prednost, če bi tako vozili z avtom, bi bilo ogromno nesreč. Poškodovanemu kolesarju želim hitro okrevanje.

orbo (ni preverjeno)

Zgoraj piše,da je kolesar prečkal cestišče na prehodu za kolesarje,ne piše pa,če je kolesar peljal po pravi smeri?Če je kolesar peljal po nasprotni smeri je po moji logiki sam kriv za nesrečo.

ĐINPINGPONG (ni preverjeno)

Denimo, da bi kolesar minimalno napihal. Ja madona, po logiki naših palicajev bi bil na koncu še kje kriv (!!!)

Starejše novice