Slika je simbolična.
Policisti spet imeli polne roke dela.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 209 klicev, med temi 82 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije,
  • tri vozila so bila zasežena voznikom,
  • sedem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega pet v zasebnem prostoru.

Na območju Središča ob Dravi so obravnavali več tujcev - državljan Palestine, trije državljani Turčije, državljan Maroka, državljan Libanona, 15 državljanov Sirije so podali namero po mednarodni zaščiti, odpeljani so bili v azilni dom. Na območju Maribora pa smo obravnavali še tri državljane Sirije, ki so podali ponovno namero po mednarodni zaščiti in bili odpeljani v azilni dom.

Včeraj so bili obveščeni o dogodku na območju letališča v okolici Maribora. Pri manevriranju je manjše športno letalo padlo z višine približno 20 metrov, pri tem sta se, po zadnjih razpoložljivih informacijah, dve osebi lažje poškodovali.

Nastala je materialna škoda, po nestrokovni oceni v višini približno 80.000 evrov. Na kraju so bili tako gasilci, kot reševalci, o dogodku je bila obveščena tudi pristojna inšpekcijska služba.

Skozi vhodna vrata je bilo vlomljeno v stanovanje na območju Maribora, neznani storilec je odtujil večjo vsoto gotovine, o kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.

Na območju Slovenske Bistrice obravnavajo prometno nesrečo II. kategorije s pobegom - voznik osebnega avtomobila je na prehodu za pešce trčil v pešca in s kraja odpeljal, moški se je pri tem lažje poškodoval. 

V okolici Slovenske Bistrice je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in trčil v drevo, vozniku je bila na kraju nudena medicinska pomoč. 

V Mariboru sta trčila voznica mopeda in kolesar, ki se je pri tem lažje poškodoval.

Starejše novice