Mariborska občina na dražbo ponovno daje tri stanovanja in poslovni prostor, katerih prodaja na zadnji javni dražbi je očitno bila neuspešna.

Mestna občina Maribor na dražbi ponovno prodaja občinska stanovanja in poslovni prostor, saj je na svoji spletni strani spet razpisala dražbo nepremičnin.

Ponujajo tri stanovanja in poslovni prostor. Cena stanovanj se giba od 71.000 evrov, in sicer za 60,4 kvadratnega metra veliko dvosobno stanovanje na Prisojni ulici, za najdražje stanovanje pa bo treba odšteti najmanj 95 tisoč evrov. Gre za dvosobno stanovanje v velikosti 54,4 kvadratnega metra na Potrčevi ulici.

Na elektronsko javno dražbo lahko kot dražitelji pristopijo posamezniki, ki se bodo najkasneje do četrtka, 13. junija, pred izvedbo posamezne dražbe prijavili na spletnem naslovu, na katerem bo potekala dražba.

Na dražbi je  stanovanje na Prisojni ulici v Mariboru, katerega cena je za dobrih 16 tisočakov nižja, kot na zadnji javni dražbi. Na prejšnji dražbi je namreč izklicna vrednost stanovanja znašala 87.580 evrov. 

  • dvosobno stanovanje v mansardi stavbe na naslovu Prisojna ulica 15 v Mariboru, v skupni izmeri 60,4 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 45,9 kvadratnega metra, shramba v stanovanju 8,1 kvadratnega metra in klet 6,4 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1938, izklicna vrednost stanovanja pa tokrat znaša 71.000 evrov

Na občini še dodajajo, da ima za predmetno stanovanje drugi etažni lastnik predkupno pravico, ki jo lahko lastnik uveljavlja v 30 dneh po prejemu obvestila Mestne občine Maribor o višini izdražene cene.

Foto: Mestna občina Maribor

Izklicne cene ostalih dveh stanovanj so ostale nespremenjene.

Stanovanje na Potrčevi ulici v Mariboru. Gre za:

  • dvosobno stanovanje v četrtem nadstropju stavbe na naslovu Potrčeva ulica 4 v Mariboru, v skupni izmeri 54,4 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 50,2 kvadratnega metra in klet 4,2 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1965, izklicna vrednost stanovanja pa znaša 95.000 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Na dražbi je tudi stanovanje na Frankolovski ulici v Mariboru, in sicer gre za:

  • dvosobno stanovanje v drugem nadstropju stavbe na naslovu Frankolovska ulica 19 v Mariboru, v skupni izmeri 52,2 kvadratnega metra, pri čemer bivalni prostor meri 45 kvadratnih metrov, balkon 3,8 kvadratnega metra, klet pa 3,4 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1962, izklicna vrednost stanovanja pa znaša 92.000 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Ne nazadnje pa mariborska občina prodaja še poslovni prostor na Ulici Moše Pijada v Mariboru, katerega izklicna cena je tokrat tudi nižja. Na zadnji dražbi je znašala 34.500 evrov.

  • poslovni prostor v pritličju stavbe na naslovu Ulica Moše Pijada 26 v Mariboru, v skupni izmeri 34,5 kvadratnega metra, pri čemer meri lokal 30,9 kvadratnega metra in klet 3,6 kvadratnega metra. Leto izgradnje stavbe je 1860, izklicna vrednost poslovnega prostora pa znaša 29.000 evrov.
Foto: Mestna občina Maribor

Dražba bo potekala sredi junija 

Dražitelj mora ob prijavi obvezno pripeti kopijo potrdila o plačilu varščine v višini deset odstotkov od navedene izklicne cene. 

Dražba bo potekala preko spleta, in sicer v torek, 18. junija

Vse informacije o pogojih za sodelovanje na elektronski javni dražbi pa posamezniki najdejo na spletni strani Mestne občine Maribor.

Komentarji (6)

Pohorčan (ni preverjeno)

Toto je ravno pravo vse za Persena - Žabona.

Surfeiter (ni preverjeno)

kaj pa pravi gospa Prasenovička

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

HYPOKRAT (ni preverjeno)

Klasika. Za razvaline bi radi pokasirali čuda denarja in se potem ob bogati reprezentanci pogovarjali, kako je narod glup. Ej..., polako, majmuni s juga...

rockandroll (ni preverjeno)

Lepa stanovanja, za župana...občina bi za takšno zanemarjanje svojih nepremičnin morala dobiti kazen od države. Kako jih ni sram prodajati tako gnilobo ? Jojoj kaj ste si vi v MB izvolili za župana :) .Boste pa po plačljivih parkiriščih kmalu ljubljanskega opankarja prehiteli, mislim da vam bo Arsenović zaračunal tudi parkirnino če boš v koloni stal pri semaforju ko je rdeča :) . Ups, zdaj sem mu pa dal idejo...pa kaj boš, narod si piše sodbo sam, Slovenci že v manjšini v MB ali pa potujčeni, Srbu na oblasti se pa smeji. Še evtanazirat vas bo začel in prodajat ganjo ;) .

Mb-11 (ni preverjeno)

Kaj še imate kakšno sliko teh razvalin meni se zdi to premalo.

prasenović (ni preverjeno)

zopet so se novinarji zmotili
To so slike iz Gaze

In reply to by Mb-11 (ni preverjeno)

Starejše novice