Slika je simbolična.
Mariborski policisti so v minulem dnevu obravnavali kar tri prometne nesreče, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Podali so nekaj napotkov, kako se lahko kolesarji sami čimbolj zaščitijo, da do nesreč ne pride.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 393 klicev, od tega 90 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali dva primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • šest prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je sedem oseb lažje telesno poškodovalo,
  • osem povoženj živali,
  • šest prijav kršitev javnega reda in miru, od tega tri na javnih krajih in tri v zasebnih prostorih,
  • en požar,
  • eni osebi je bila izrečena prepoved približevanja.

Tujca zaprosila za mednarodno zaščito

Policisti Policijske postaje Ormož so obravnavali dva tujca, in sicer državljana Afganistana. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito, zato bosta prepeljana v azilni dom.

V šestih primerih nesreč lažje telesno poškodovani trije kolesarji

V  šestih prometnih nesrečah II. kategorije, ki so jih mariborski policisti obravnavali včeraj, so bili udeleženi kar trije kolesarji. 

Po doslej zbranih informacijah, je eden trčil v vrata osebnega avtomobila, ki jih tedaj odprl voznik, v drugem primeru je do nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil prednosti kolesarke, v tretjem pa pri zavijanju osebnega avtomobila, ko je mimo, sicer nepravilno, po pločniku peljala kolesarka.

Kaj lahko kolesarji naredijo za večjo varnost v prometu? 

Kolesarji lahko za lastno varnost največ naredijo sami, in sicer z upoštevanjem cestnoprometnih predpisov, pravil prednosti, prometnih znakov ter druge signalizacije. Pomembno je, da kolo vozijo po kolesarski stezi, če kolesarske steze ni, pa po desnem robu cestišča v smeri vožnje. 

Vedno naj poskušajo predvideti ravnanje drugih udeležencev v prometu, saj lahko tako preprečimo marsikateri neljubi dogodek. Pri zavijanju v križiščih jasno nakažimo smer z rokami in se pravilno razvrstimo. Nikoli ne vozimo v nasprotni smeri vožnje, saj nas drugi vozniki ne pričakujejo. 

Ponoči in v mraku nujno uporabimo luči in odsevna telesa, da bomo dobro vidni in prej opazni. Med kolesarjenjem ne uporabljamo mobilnega telefona ali slušalk za poslušanje glasbe, saj to pomembno vpliva na zaznavanje prometa in dogajanja v okolici. 

Ne pozabimo tudi na čelado, ki pomembno zmanjšuje težo posledic in poškodb glave. 

Na kolesarje pa naj bodo pozorni tudi drugi udeleženci v prometu.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pierre96

KREDITNA PONUDBA 24 UR

zdravo
Vsem ljudem v stiski nudimo financiranje od 2.000 € do 850.000 € po obrestni meri 2 % na leto.

Za več informacij nas kontaktirajte na elektronski naslov: [email protected]

Mail: [email protected]

GSM Whatsapp: +33752376638

Leka (nepreverjen)

Največ bi morali za varnost prometa postoriti redarji in policaji .Teh pa v MB ni opaziti razen ob sredah in petkih na shodih državljanov zoper diktaturo JJ.

Heh (nepreverjen)

Treba it malo ven in ne samo ždeti za računalnikom in biti brezkoristna žalost od človeka, da jih vidiš.

In reply to by Leka (nepreverjen)

Starejše novice