Foto: Bobo
Do polnoči je potekalo zbiranje ponudb za nakup hotela Arena na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Ta se bo v sredo prodajal na elektronski dražbi za izklicno ceno dobra dva milijona evrov.

Usoda hotela Arena, ki je že dolgo časa negotova, se je lani poleti začasno razrešila.

Družba za upravljanje terjatev bank in mariborsko podjetje FMF sta podpisala najemno pogodbo. S to sta se, zaradi nesmiselnosti propadanja nepremičnine, če ta ni v uporabi, dogovorila za kratkoročni najem.

Družba za upravljanje terjatev bank hotel ob tem še vedno prodajala, a lanska dražba ni dala novega lastnika. V sredo bo hotel Arena na dražbi zopet iskal novega lastnika. 

Foto: Bobo

Iztekel se je rok za oddajo prijav na dražbo

Opolnoči se je iztekel rok za prijavo na sredino elektronsko javno dražbo hotela Arena z izklicno ceno 2,125 milijona evrov in 22-odstotnim davkom. Izklicna cena se povečuje za najmanj 5000 evrov.

Hotel Arena je Družba za upravljanje terjatev bank doslej prodajala z zavezujočim zbiranjem ponudb. Po poročanju portala rtvslo.si so zaradi povečanega zanimanja razpisali elektronsko javno dražbo.

Na dražbi se skupaj prodajata novejši Wellness Hotel Arena z 39 sobami in wellnessom ter starejši Hotel Arena z 20 sobami. 

Koliko prijav so prejeli, zaenkrat še ni znano, saj Družba za upravljanje terjatev bank informacij o postopkih v teku ne razkriva. 

Če bo dražba uspešna, sledi izvedba različnih postopkov v skladu z internimi pravili Družbe za upravljanje terjatev bank , nepremičnina pa šteje za prodano, ko je podpisana pogodba, plačana kupnina in izvedena primopredaja. Šele takrat lahko, ob spoštovanju določil prodajne pogodbe, podajo tudi nekaj več informacij.

Bo s prodajo konec negotove usode? 

Spomnimo … Hoteli Arena, Bolfenk in Videc so bili pod okriljem Družbe za upravljanje terjatev bank vse od leta 2014, ko je v stečaj odšel Športni center Pohorje. 

Družba za upravljanje terjatev bank je lani hotel Arena prodajala na dražbi. Ob tem je prodajala tudi hotela Bolfenk in Videc. Po navedbah slabe banke je hotela Bolfenk in Videc na Mariborskem Pohorju na dražbi kupila mariborska družba Kačar-Mont

Za nakup hotela Arena z okoli 60 sobami je bila razpisana cena 2,9 milijona evrov, za Bolfenk z 20 sobami in 12 apartmaji milijon evrov ter za Videc z 28 sobami, 14 apartmaji in nogometnim igriščem 800.000 evrov.

Za hotel Arena, ki ga je lani poleti vzelo v najem podjetje FMF v lasti gostinci Iva Filipovića, so se dogovorili za podaljšanje najema. 

Ali se je Filipović, ki ima najemno pogodbo do konca januarja odločil za prijavo na dražbo ni znano. Ali ima interes za nakup smo želeli preveriti pri njem, a na naša vprašanja ni želel odgovoriti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice