34-letnik iz Bogojine, ki je ob posredovanju policije zaradi družinskega nasilja skušal narediti samomor, je v življenjski nevarnosti.

Vzhod Slovenije te dni pretresa primer družinskega nasilja, ki se je končal s poskusom samomora. V okolici Moravskih Toplic si je osumljeni 34-letnik ob posredovanju policistov poskušal vzeti življenje.

V Policijski upravi Murska Sobota so prvega februarja zvečer prejeli ustno ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in nemudoma začeli z zbiranjem obvestil in dokazov. 

»Zaradi okoliščin podane kazenske ovadbe je bilo potrebno osumljencu iz Upravne enote Murska Sobota takoj odvzeti prostost. 34-letni osumljeni je bil izsleden doma, kjer se na pozive policistov, da mu je odvzeta prostost ni odzval, ampak je poskušal storiti samomor s strelnim orožjem,« so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota in dodali, da je bil poškodovani takoj po dejanju odpeljan v murskosoboško bolnišnico.

Po naših neuradnih podatkih je bil nato premeščen v UKC Maribor, kjer se zdravniki še vedno borijo za njegovo življenje.

Grozil kljub prepovedi približevanja

Dogodek naj bi se sicer zgodil nekaj pred polnočjo v Bogojini, moški, ki je tam živel s partnerko in njunim sinom, pa naj bi bil stari znanec policije in pravosodja. Po nekaterih podatkih ga je čakalo prestajanje kazni in tudi med samim incidentom je menda imel veljavno odredbo prepovedi približevanja, a je družini kljub temu grozil. 

Po pričanju vaščanov so z namenom preprečitve pobega hišo obkrožili pripadniki posebne policijske enote, obveščeni, da je osumljeni bil oborožen.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice