V črno kroniko se je včeraj vpisala več prometnih nesreč na Štajerskem, več hudim je botroval alkohol.

Na Policijski upravi Maribor beležijo vse več voženj vozil v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Trend se celo stopnjuje, posledice pa so čedalje hujše.

»Prometne nesreče, ki jih izpostavljamo danes, so bile morda le las od tega, da bi pisali o novih smrtnih žrtvah,« so opozorili na Policijski upravi Maribor.

Vinjen voznik skozi Pobrežje enkrat prehitro

Sinoči, nekaj po 22. uri, sta policista Policijske postaje Podlehnik v naselju Pobrežje v občini Videm z ročnim laserskim merilnikom hitrosti izmerila, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila vozil s hitrostjo 93 kilometrov na uro. Na omenjenem mestu je hitrost s splošnim predpisom za naselja omejena na 50 kilometrov na uro.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,61 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Policista sta prehitremu vozniku odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo. Zaradi prehitre vožnje sta mu izdala plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper voznika podan obdolžilni predlog.

Na Ptuju mopedist trčil v prometni otok in se hudo poškodoval

Včeraj malo po 15. uri je 62-letni mopedist zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v prometni otok. Zato je padel po vozišču in se pri tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Voznik je bil vidno pod vplivom alkohola, zato so mu policisti odredili strokovni pregled. Rezultati analize krvi in urina bodo znani šele v prihodnjih dneh.

Policisti bodo mopedistu izdali plačilni nalog, pristojnemu tožilstvu pa podali poročilo.

V Njivercah prehiter motorist padel in se hudo poškodoval

Včeraj popoldan je v naselju Njiverce v občini Kidričevo 57-letni voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel in se hudo telesno poškodoval.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel motorist v organizmu 0,98 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ptujsko bolnišnico.

Policisti bodo zoper motorista podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pristojnemu tožilstvu pa bodo podali poročilo.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Za las .....konjski las po dolžini ?

grozni joža (nepreverjen)

Pa kaj vi palicaji, in novinarji...prav uživate da kdo umre,..na naših cestah,....Kaj nimate kaj za skup pometat ko ni ljudi na cesti,..in tudi ne žrtev,..... ??? Ali kako,... ? Dajte se umirit in ne pišite članke s takšnimi naslovi,...to čitajo tudi otroci,....in se ne smešit z njimi,.. TO SO RESNE ZADEVE,.. !!! BUTECI;:::!

atak (nepreverjen)

ded umiri se, sej bo minla ta kriza počasi

In reply to by grozni joža (nepreverjen)

Dtt (nepreverjen)

Mogoče zato, ker se namesto z nadzorom prometa ukvarjate s tem, če je nekdo za 300 metrov zapeljal v sosednjo občino?
Motoristi norijo po cestah, gozdovih.... Vi pa?!

Starejše novice