Slika je simbolična.
V minulem dnevu je na Štajerskem izbruhnilo več požarov, v katerih so posredovali gasilci.

Ob 14.16 se je v naselju Dragučova v občini Pesnica na štedilniku vnela kuhinjska krpa. Lastnica jo je odvrgla pred stanovanjsko hišo na kup smeti, zaradi česar so te zagorele. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pernica, Jarenina in Jakobski dol so požar pogasili. 

Ogenj je poškodoval fasado na objektu in ožgal tram na strehi. Reševalci Nujne medicinske pomoči Maribor so dve osebi prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

V istem dnevu je se je že navsezgodaj zjutraj ob 7.27 v Majšperku v večstanovanjskem objektu valil dim iz kuhinje. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Majšperk, popravili poškodovano dimno tuljavo na štedilniku, prezračili prostor in ga preventivno pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 10.45 je na območju Šobra v občini Maribor zagorela suha trava in podrasti v bližnjem gozdu. Posredovali so poklicni gasilci Gasilske brigade Maribor in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica, ki so ogenj na površini okoli tri hektare omejili in pogasili.

Ob 13:09 je zagorel grm na Koroški cesti v Kamnici. Posredovali so gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Kamnica ter pogasili manjši požar.

V Šentilju zagorel delovni stroj

Ob 14.00 je prišlo zaradi okvare do požara na delovnem stroju na delovišču v naselju Cirknica v občini Šentilj. Do prihoda gasilcev so zaposleni uspeli požar omejiti, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentilj v Slovenskih Goricah pa so ga dokončno pogasili. 

Z lovilnimi posodami so preprečili nadaljnje iztekanje tekočin, že iztekle pa so posuli z vpojnim sredstvom in počistili.

Ob 19.49 so se v naselju Selnica ob Muri v občini Šentilj vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ceršak so varovali objekt do izgoretja saj in preventivno pregledali okolico dimnika.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice