Vir: Policijska uprava Maribor
Mariborski policisti so v okolici Maribora pri 46-letniku odkrili v zemljo izkopan prostor za gojenje konoplje, v katerem je imel posajeno 301 sadiko konoplje. Kaj ga čaka?

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so zaradi utemeljenih razlogov za sum, da 46-letni državljan v okolici Maribora izvršuje kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog pridobili odredbo Okrožnega sodišča v Mariboru za hišno preiskavo. 

V torek, 21. junija, so tako kriminalisti osumljencu odvzeli prostost in pri opravljanju hišne preiskave na njegovem domu našli in zasegli skupno okrog kilograma in pol prepovedane droge konoplje in okrog deset mililitrov konopljine smole ter predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge. 

V neposredni bližini stanovanjske hiše je bil najden, v zemljo izkopan, prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem je osumljeni imel posajeno 301 sadiko konoplje

Pri opravljanju hišne preiskave in ogleda kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je osumljeni električno napeljavo v navedeno »zemljanko« imel nezakonito priklopljeno na bližnjo elektro omarico, s čimer je prav tako izvrševal kaznivo dejanje tatvine.

Vir: Policijska uprava Maribor

Kakšna kazen ga čaka?

Po zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in kaznivega dejanja tatvine.

Za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je predpisana kazen zapora od enega do desetih let.

Za kaznivo dejanje tatvine pa je predpisana kazen zapora do treh let.

Vir: Policijska uprava Maribor

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Konopljina smola je v prosti prodaji ! Poglejte v farmacevtske reklame .

Starejše novice