Slika je simbolična.
V ponedeljek je Slovenijo pretresla tragična vest o grozljivi nezgodi s strelnim orožjem, v kateri je mnogo prezgodaj ugasnilo življenje 25-letnega policista. Od njega so se s težkim srcem poslovili tudi gasilci Prostovoljnega društva Tržec.

Na spletni strani Facebook je te dni profil Prostovoljnega gasilskega društva Tržec odet v črno. Mladeniču, ki je bil cenjen član društva, so se poklonili z objavo čustvenega posneteka, ki prikazuje, kako veliko izgubo je z njegovo smrtjo utrpela Slovenija.

Tudi vaščani Tržca, občina Videm pri Ptuju, so presunjeni nad prezgodnjo smrtjo mladega sovaščana.  

»Blaž je bil prostovoljec, mentor in športnik. Človek z veliko začetnico,« je za 24 ur dejala vodja Mateja Kirbiš, predsednica Prostovoljnega gasilskega društva Tržec.

Blaž je bil del društva že od malih nog, tako so ob težkem slovesu pomembnega člana skupnosti na pročelju društva izobesili črno zastavo. 

Kljub temu da je bil star zgolj 25 let, je v svojem kratkem življenju zabeležil številne dosežke in s svojim dobrim delom okolici doprinesel ogromno dobrega, so dejali.

Z njegovo smrtjo so izgubili človeka z veliko začetnico, ki se mu je obetala svetla prihodnost. Letos se je pogumno boril tudi proti največjemu požaru, ki je zajel Kras. Za neustrašnost in nesebična dejanja je prejel tudi zahvalo ministrstva za notranje zadeve.

Organiziral tabore za mlajše

Svoje poslanstvo je širil tudi med mlajše, ki jih je z zgledom in organizacijo gasilskih taborov na zabaven način spodbujal k prostovoljstvu. 

Blaža so sovaščani opisali kot vedno nasmejanega in požrtvovalnega posameznika. Dobrosrčnega mladeniča so si gasilci vtisnili v spomin kot svež veter.

»Vse je sprejel, zelo lepo se je obnašal do starejših ljudi, v družbi bil zelo zaželen,« je o preminulem policistu za 24 ur povedala sovaščanka.  

»Dečko, da mu ni primere!«

Poleg udejstvovanja na gasilskem področju, so ga zanimala še številna druga področja. Tako je v svojem prepolnem urniku našel še čas za nogomet in kurente. 

»Dečko, da mu ni primere! Ne moreš kaj drugega, kot vse najboljše o njem povedati,« je za 24 ur dodala sovaščanka. 

Starejše novice