Vir: družbeno omrežje Instagram, profil Pohorje.info
V štajerski prestolnici odmeva incident mariborskega župana Saše Arsenoviča, ki se je zgodil na veliko noč. Vrstijo se pozivi k odstopu.

Kot smo že poročali, je po družbenih omrežjih zaokrožila novica, da naj bi mariborski župan v nedeljo napadel 13-letnega otroka.

Na družbenih omrežjih in tudi v medijih je zaokrožil zapis očeta, ki trdi, da je mariborski župan davil njegovega otroka. Medijem je posredoval tudi fotografije in posnetek domnevnega napada.

Kot je zapisal, naj bi se nad skupino otrok znesel zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, nato pa se jih lotil tudi fizično.

Arsenovič: Najstnike sem opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje

Na dogodek se je že odzval tudi Arsenovič, ki je kot vzrok za nedeljski incident navedel vandalizem. 

»Ker je šlo za očitni vandalizem, sem se na to odzval in najstnike opozoril, da se tuja lastnina ne uničuje. Opozoril niso upoštevali. 

Po tem sem bil deležen plazu žaljivk in grobih zmerjanj s strani najstnikov. Na vandalizem sem se in se bom zmeraj odzval,« se je odzval župan.

In še dodal: »Razumem, da so še otroci in navihani, vseeno pa nimajo pravice uničevati tuje lastnine.« Celoten odziv župana tukaj.

Mestni svetnik Miha Recek poziva župana k odstopu

Arsenoviča je k odstopu z županskega mesta po številnih objavah okoli velikonočnega incidenta danes na Trgu svobode pozval Miha Recek, samostojni mestni svetnik in kandidat za poslanca na listi Naša dežela.

»Prav je, da se kot mestni svetnik odzovem na ta napad. Predvsem, bi nam moralo biti v ponos, da opravljamo to poslanstvo, za katero so nas ljudje izvolili. In pravzaprav bi morali imeti ničelno toleranco tako do nasilja nad uslužbenci, uslužbenkami, zaposlenimi, predvsem pa nad otroci in mladoletnimi otroci,« je povedal Recek.

»Tukaj na tem mestu pozivam župana, da do četrtka poda svojo odstopno izjavo kot župan Mestne občine Maribor. Predvsem pa ga bom pozval v nasprotnem primeru, če tega ne bo storil sam, na seji mestnega sveta v četrtek,« je še dodal.

Kot je še v izjavi za javnost še izpostavil Recek, to ni župano prvi incident: »Mi vemo, da to ni prvi incident. Pred desetimi leti je župan odgriznil del prsta svojemu zaposlenemu in mislim, da tak župan ne more biti župan drugega največjega mesta oziroma katerega koli mesta v Sloveniji.«

»Do mene pride veliko ljudi iz Mestne občine Maribor, tudi piar službe, ki mi razlagajo, da se pravzaprav vršijo nad njimi veliki pritiski. Trenutna situacija je v Mestni občini Maribor, sploh ko so prišli podatki, da je župan Saša Aleksander Arsenovič eden izmed najslabše ocenjenimi župani v Republiki Sloveniji,« je še dodal Recek.

Recek: »Trmast kot je, verjetno ne bo odstopil«

»K odstopu pa ga bodo pozvali konec oktobra oziroma v začetku novembra volivke in volivci na naslednjih županskih volitvah,« je še jasen Recek.

Dodal je še, da je to, kako bo župan opredelil svoje dejanje, njegova stvar, meni pa, da »bo policijska preiskava pokazala oziroma izpoved tako otroka, kot tudi starša tega otroka, kaj se je pravzaprav zgodilo«.

Tudi Matjašič zahteva Arsenovičev takojšnji odstop s funkcije župana mesta

Tudi mestni svetnik Matic Matjašič iz Liste mladih. Povezujemo se je odzval na dogodek in mariborskega župana pozval k javni pojasnitvi, opravičilu in takojšnjemu odstopu s funkcije župana mesta.

»Vstop v osebni prostor mladoletnega občana in celo fizični napad kličejo ne samo po odstopu, ampak izgonu iz našega mesta!« je med drugim še zapisal Matjašič.

Spomnimo ...

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe

»Nisem postal župan, da bi pogledal vstran. Moja odgovornost in dolžnost je skrb za občane. Če opazim kršitev sem in bom tudi v bodoče na to opozoril. Ne gre za kaznovanje, ampak za osveščanje, da vsi skupaj delamo to mesto bolj varno in prijetno za bivanje. Bolj kot na represijo stavim na osveščanje,« se je takrat zagovarjal župan.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Mariborčan naj bi se z enim od Arsenovičevih prijateljev zapletel v spor in pretep, natakar pa je kar na licu mesta podal odpoved.

»Medtem, ko sem mu povedal, da grem, je on mene udaril. Potem pa so sledili dogodki, štirje ljudje na meni, Sašo pa mi je prst ugriznil vmes. Po hrbtu sem bil pogrižen,« je za POP TV povedal takratni oškodovanec.

Komentarji (18)

DejanV (ni preverjeno)

Recek je seveda to takoj pograbil. Dejstvo je, da je nesposoben mestni svetnik, ki ne dela nic drugega kot zdrahe na sejah. Cez par ur lahko pricakujemo, da se bo oglasil tudi Auer s svojim posebnezem Juhartom.

rockandroll (ni preverjeno)

Župan davi otroka do vidnih znakov nasilja, ti pa pišeš o povsem drugih ljudeh in zgodbah ? Resno vi to balkanjerosi ?

In reply to by DejanV (ni preverjeno)

DejanV (ni preverjeno)

Nehaj pit, kekec.

In reply to by rockandroll (ni preverjeno)

nilferd (ni preverjeno)

Izzenimo srbskega gnoja iz maribora za vecno!!

In reply to by DejanV (ni preverjeno)

Cavoglave (ni preverjeno)

dejatvo je da je turski konjusar najbolj nepriljubljen zupan v vsej zgodovini maribora- kriv si je sam-veselje bo ko ga bodo obravnavali na evropskem tozilstvu zaradi zlorabe in tatvine kohezijskih in drugih javnih sredstev!!!!tik tak ...srbin ...

In reply to by DejanV (ni preverjeno)

Andrej 57 (ni preverjeno)

Oglasila sta se Recek in Matjašič... dva parazita in lenuha. Nic cudnega, to je bilo za pricakovat.

Heh (ni preverjeno)

Mene bolj zanima zakaj tako rit ližete temu? Tudi če tej objavi osebno ne bi verjel, imam sam dva incidenta povezana z njim, s katerima se je zacementiral v moje mnenje kot nekdo, ki misli, da je nad vsemi in pa nasploh nekdo, ki ne bi smel imeti niti trohice moči nad komurkoli.

In reply to by Andrej 57 (ni preverjeno)

Tommmmmy (ni preverjeno)

Kakorkoli, nevredno župana, da se tako po domače šerifsko loteva problemov v mestu. In ni prvič. Pred časom je napadel mopedista v peš coni.

Kaj mu je to treba ne vem. Župan mora biti zgled in se na vandalizem in provokacije odzvati profesionalno, ne pa da sam dela red: sam to ni divji zahod. Tega mandata mu občani nismo dali! Poklical bi policijo, prijavil krajo žogic in stvar rešena. Vsi smo bili mucli in delali norije. To, kar so mladci počeli včeraj, pa res ni neka velika stvar. Ukradli odvržene žogice?

Bolje pa bi bilo, da bi mulce povabil na kokakolo in jim podaril nove žogice. Škoda škoda.

Mariborčan1975 (ni preverjeno)

...ti si bil mulc ampak nisi imel skuterja spimpanega na 80km/h. Mogoče pomisli, nekdo ne samo da dela kraval v pešconi ampak lahko s tem tudi nekoga poškoduje. Policija ne reagira. Torej nekdo vzame stvari v svoje roke. In če sogovornik ne sodeluje kot bi pričakoval od normalnega razumnega človeka pač nastane cela štala.

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

Tommmmmy (ni preverjeno)

Če bi mojega sina držal za vrat se ne bi tako končalo. Dobil bi lepe batine od mene.

Rola (ni preverjeno)

Koga bi ti pretepel sirota jedna. Z miško si glasen. Zaradi takšnih 'vzgojiteljev' je ogromno barab.

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

Zoki lj (ni preverjeno)

Teraj srba preko granice...

In reply to by Tommmmmy (ni preverjeno)

janban

Recek in Matjašič res sta sramota celotnega Maribora.

Odstop arsenovica (ni preverjeno)

Srbin spokaj iz maribora -najvecji gnoj od zupana imamo v mariboru-spokaj in se ne vracaj!!!!

In reply to by janban

Rola (ni preverjeno)

Stojan auerov pa ravno svršava ko vsak 15 minut objavlja to novico o vzgoji šmrkavca.

Neviden (ni preverjeno)

Čimprej naj spi...zdi.,gno...j
In kanto nazaj'je vsaj človeški.

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

Tudi, če so mu to "podtaknili" bi se zupan mogel znati normalno obašati. To ni primerno za nikogar, saj nismo živali. Glede na to, da je v preteklosti že imel podobne situacije z grizenjem ipd izbruhi ... Kakšen anger management bi se lahko udeležil. Pač ni na nivoju. Ne za župana, ne za kogar koli drugega...

ašatan (ni preverjeno)

Takojšnji izgon psihopata je potrebno storiti, pa ne samo iz občinskega stolčka, ampak iz Maribora. Gnoj naj gre na gnoj.

Starejše novice