Slika je simbolična.
Policisti so imeli polne roke dela predvsem zaradi tatvin.

Policisti Policijske uprave Maribor so v preteklem dnevu obravnavali tudi tri državljane Kosova, ki so jih prijeli v Špilju, potem, ko so nedovoljeno vstopili iz Slovenije v Avstrijo. 

Vsi so po predaji v Sloveniji zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v azilni dom. 

Kje so navedeni vstopili v Slovenijo, policisti še preiskujejo, prav tako pa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje. 

Tat odtujil mreže in palice

Policisti so v Smrečnem obravnavali krajo z odprtega gradbišča. To te je prišlo med 8. in 11. oktobrom, tat pa je odtujil večje število armaturnih mrež in palic. 

Materialna škoda znaša okoli 6500 evrov. 

V Lenartu vlomil v hišo

Obravnavali so tudi vlom v hišo, do katerega je prišlo v Lenartu. Med 9. in 11. oktobrom je neznani storilec skozi okno v prvem nadstropju vlomil v stanovanjsko hišo na Sadjarski ulici v Lenartu. 

V hiši je našel in si prisvojil večjo vsoto gotovine in nakit. Materialna škoda presega 15 tisoč evrov. 

V Zavrču pridržali pijanega voznika

Policisti so včeraj, 11. oktobra, ob 21.10, v Zavrču ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila avstrijskih registrskih oznak, državljana Hrvaške. 

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je tujec, bi se lahko izognil postopku o prekršku, zato so mu policisti odredili pridržanje do privedbe na pristojno sodišče. 

To se je še dogajalo...

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 314 klicev, od tega 93 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Obravnavali so tudi: 

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
  • pet povoženj divjadi,
  • enega  voznika  smo pridržali do privedbe v postopek o prekršku na pristojno sodišče,
  • enajst prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • en požar.

Starejše novice