Foto: Miloš Vujinović
V Mariboru so bili danes zjutraj ponovno na delu gasilci. Zagoreli so avtomobili v garažni hiši na Tržaški cesti. Pet vozil je zagorelo v celoti, tri vozila so bila v požaru še dodatno poškodovana.

Garažna hiša na Tržaški cesti v Mariboru, med obiskovalci nakupovalnega središča, ne velja za najbolj varno parkirišče.

»Čez dan ja, v večernih urah pa kljub temu, da je blizu glavne ceste, se mi ne zdi varno. Dostikrat je preveč sarhljivo, pa živela sem včasih v bližini pa dosti drugačnih ljudi se je tukaj včasih zbiralo,« je danes komentirala Naja Gajzer, ena od obiskovalk bližnje trgovine.

Janez Trstenjak, še eden od obiskovalcev trgovine, je izrazil skrb glede pomanjkljive požarne varnosti.

»Požarna varnost je pomanjkljiva, lahko bi bilo boljše, morali bi to urediti, tako kot je bilo to včasih. Včasih je bila požarna varnost oh in oh. Zdaj pa ni, zdaj pa nihče ne skrbi za požarno varnost, niti na parkirišču, še slabše pa v trgovinah ne,« je dejal.

Danes zgodaj zjutraj, 20 minut čez polnočjo, so bili gasilci Gasilske brigade Maribor obveščeni, da v garažni hiši na Tržaški cesti gori.

Gasilci so od regijskega centra za obveščanje dobili obvestilo, da gorijo osebna vozila v garažni hiši pri bivšem Mercator centru.

»Ko smo prišli na kraj intervencije, smo ugotovili, da gori dejansko več osebnih vozil v prvi etaži, tako da so kar hitro začeli s samim gašenjem in omejevanjem požara,« je dejal Denis Nušinovič, namestnik vodje izmene Gasilske brigade Maribor.

O dogajanju je bila obveščena tudi Policijska uprava Maribor.

»V garažni hiši na Tržaški cesti v Mariboru je zagorelo več vozil. Kot kaže. je pet vozil zagorelo v celoti, tri so bila v požaru še dodatno poškodovana in po nestrokovni oceni policistov znaša skupna materialna škoda okrog 60.000 evrov,« je za medije dejala Anita Kovačič Čelofiga, predstavnica za odnose z javnostmi.

Na delu je bilo približno 40 gasilcev s štirimi prostovoljnimi društvi in Gasilsko brigado Maribor.

Zraven osebnih vozil je posledično prišlo tudi do požara ostrešja in pa same konstrukcije, podkonstrukcije garažne hiše. Gasilci so tako gasili tudi približno 100 kvadratnih metrov strehe, seveda vključno z izolacijo pod streho.

Ni pa to prvi požar, ki se je zgodil v tej garažni hiši. Eden od zaposlenih v bližnji trgovini je izpostavil, da je že drugi požar. Pred tednom ali dvema je prav tako gorel avtomobil.

Kakšen je vzrok požara za zdaj še ni znano.

»Trenutno na kraju še ogled kraja požara, nadaljujemo pa tudi z ugotavljanjem vzroka za nastanek požara in tudi samo preizskavo dogodka,« je dejala Kovačič Čelofiga.

Po podatkih Gasilske brigade Maribor je požarnih intervencij iz leta v leto več, kakšni so vzroki. ni popolnoma znano. Bo pa zagotovo čas, da se z ognjem nehamo igrati.

Komentarji (8)

jan.ban (ni preverjeno)

če nimaš denarja
avto in babo mastno zavaruješ
in zavarovalnica vse plača

direkt na lape (ni preverjeno)

najbrz kaki fausljivi komunisticni mladici na delu-oni so faus vsem ki imajo nekaj prej so komunisti kradli vile, tovarne, gradove ,imovino in vse ostalo-zdaj trpijo ,ker ne morejo vec po komunisticno krasti!!da ga dobim zraven ga zivega zakurim-polijem z bencinom in pripalim-golazen komunisticno!!!!smrdljivo delomrznisko komunisticno!!!

In reply to by jan.ban (ni preverjeno)

žabarinfo.com (ni preverjeno)

Viole so največja navijaška skupina v Sloveniji!
Vam je jasno mariborinfovci aka žabarski petokolonaši?

pohorskisvizec

Franček piromanček je bil na delu.

Leka (ni preverjeno)

Zadnjič je bilo na Lackovi ? Ali gre za lapsus ali nepoznavanje Maribora ? Sicer pa so tam bila nekakšna trenja glede parkiranja iz sosednjih blokov in lastnikov garaže . Kdo je lastnik ?

Šumar (ni preverjeno)

Čefurji... Al pa elektrika...
Oboje je ku.ba...!

ah (ni preverjeno)

Poleti so smetnjake kurili po MB, sedaj pa že avte? ujeeej

Neviden (ni preverjeno)

Brezdelni migrantje so se mal pogreli.

Starejše novice