Fotografija je simbolična.
Pošte so več kot očitno v zadnjem času vroča tarča roparjev. Velenjski policisti obravnavajo nov rop pošte, ki se je zgodil včeraj pozno popoldan. Storilca sta na begu.

Okoli 17. ure, tik pred zaprtjem pošte, se je v Velenju zgodil rop, sporočajo s Policijske uprave Celje. Dva neznanca, eden je bil oborožen, sta vstopila v prostore pošte in zahtevala denar. Ko sta ga dobila, sta pobegnila.

Eden izmed storilcev je bil oblečen v temno bundo s kapuco, črne hlače, obut v športne copate, na glavi pa je imel kapo z izrezom za oči. Drugi je bil oblečen v sivo jakno, pod jakno je bila vidna oranžna kapuca in obut v športne copate.

Serija ropov, kdo ustrahuje pošte in bencinske črpalke?

Če je celjsko in velenjsko območje še lansko jesen trepetalo pred oboroženimi roparji, ki so si za tarčo izbrali premožnejše prebivalce, je zdaj to območje, kot kaže, znova na udaru neznanih roparjev. Spomnimo, štiri rope, ki so izstopali po svoji brutalnosti, je sedmerica obtoženih izvedla med lanskim novembrom in letošnjim februarjem. Skupno je združba naropala za več kot 90.000 evrov gotovine in zlatnine. 

Zdaj so na udaru pošte in bencinski servisi - v zadnjih nekaj tednih jih je bilo na udaru kar devet, policija pa je izsledila enega izmed roparjev.  

Enemu od storilcev, gre za roparja bencinskega servisa v Celju, so pred dnevi odvzeli prostost. Neuradno gre za 24-letnega moškega. A možje v modrem opozarjajo, da najverjetneje ne gre v vseh primerih za iste storilce. Več podrobnosti v zvezi s preiskavo omenjenih ropov celjski policisti ne razkrivajo, krožijo pa govorice, da naj bi zlikovci v roparskih pohodih odnesli le manjše zneske.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice