FOTO: BoBo
Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo zaradi plagiata komedije Profesionalci espe, je danes za STA poslal svoje opravičilo. Kot je zapisal, ga je k temu prignala huda osebna stiska, v kateri se je znašel.

Boris Kobal, zoper katerega je Slovensko ljudsko gledališče Celje podalo kazensko ovadbo, zaradi plagiata Profesionalci espe, se močno kesa. V pismu, ki ga je poslal na STA, kot razlog svojega dejanja navaja hudo osebno stisko, v kateri se je znašel. 

Objavljamo del Kobalovega zapisa.

»Sprašujete se, zakaj sem pri svojih 63 letih storil tako nesprejemljivo dejanje? Razlog je huda osebna stiska, v kateri sem se znašel. Gledališče kot tako mi je dalo nekaj zadoščenja, a ko se ozrem nazaj, vidim, da mi je povsem pobralo zasebnost. V imenu 'boga teatra' sem zanemaril velik del svojega življenja in pristal v osamljenost in zagrenjenost. Pred leti sem padel v težko depresivno stanje, moral sem si poiskati pomoč. Depresija se je kljub strokovni pomoči v zadnjih letih le še poglabljala.

Slovenski javnosti se želim opravičiti, ker sem ravnal narobe. To, da sem prevedel delo drugega avtorja in se podpisal s svojim imenom, ni bilo prav. Narobe sem tudi ravnal, ker sem se zavil v molk in slovenski javnosti nisem pojasnil, kaj se dogaja.

Želim, da bi se morebitna škoda odpravila in tudi zato je Celjsko gledališče že prejelo ves izplačan avtorski honorar.«

Komentarji (2)

Alfa Samec (ni preverjeno)

Daj nea se nekaj vun vleči Kobal. Kolko si te fkrado že prej tujih del?
Zdaj bodo pa fsi v osebni stiski, ko bodo Kobalirali tuje stvari?
#sramtebodikobal

lukapo (ni preverjeno)

Ker se to lahko zgodi tudi starejšim, tale komentar velja za njih.
Za zdravljenje depresije je najboljše, če upoštevamo vseh na spodnji povezavi 10 omenjenih korakov. Če npr. ne bomo imeli dovolj spanca, nam bodo ostali koraki pomagali manj. Najbolj pomembno pa je, da imamo strategijo počasnega dodajanje dejavnosti na naš urnik, ki mora spet postati rutina.

CBD Konoplje se lahko poslužujemo pri eksperimentiranju pri depresiji, pri bipolarni motnji pa samo v fazi depresije. V času manije je to izredno odsvetovano.

https://konopljazdravi.si/bolezen/depresija/

Starejše novice