V okviru prve mednarodne konference o modi Sistem mode bo danes, 26. oktobra 2019, ob 10. uri potekal Modni sprehod po Mariboru.

Med konferenco namreč v tiskani in digitalni obliki nastaja Modni zemljevid trgovin in ateljejev slovenskih modnih oblikovalcev in oblikovalk v Ljubljani in Mariboru, ki ustvarjajo ročno izdelane, s tradicijo in novimi tehnologijami navdahnjene ter okolju prijazne modne izdelke. 

Zbirno mesto za začetek ogleda bo pri Projektni pisarni Centra za kreativnost v Mariboru na Partizanski cesti 11, sprehod pa bo trajal približno dve uri.

Konferenco Sistem mode, kot novost v slovenskem prostoru, organizirata Center za kreativnost in društvo za oblikovanje SOTO, gosti jo Muzej za arhitekturo in oblikovanje Slovenija 24. in 25. oktobra 2019.

Predavalo bo 30 strokovnjakov s področja modne industrije in modnih medijev iz več kot desetih držav, predstavilo pa se bo tudi 20 najbolj aktualnih domačih blagovnih znamk.

Na konferenci, ki je posvečena povezovanju modne industrije s kreativnim in kulturnim sektorjem, bodo poskušali začrtati smernice prihodnjega razvoja slovenskega sistema mode.

Starejše novice