Organzatorji znamenitega Letnega odra Ruše so sprva sporočili, da PCT pogojev ne bodo preverjali. Po dopisu občine so se nato vendarle odločili za spoštovanje vladnih odlokov.

Organizator dogodkov, ki potekajo na kultnem letnem gledališču Pod goroj v Rušah, je bil prejšnji teden jasen, da PCT pogojev na prireditvah, ki se pričenjajo ta četrtek, ne bo preverjal.

»Mi še vedno smatramo, da so obiskovalci tisti, ki so odgovorni za svoje zdravje in zdravje ostalih okoli njih. Mi smo takrat podali izjavo, ki smo jo podali zato, ker je bilo takrat zelo dosti nejasnosti okrog tega kako in na kakšen način se bo preverjalo,« pravi direktor Zavoda Cezam Gorazd Ladinek.

Povečana prodaja vstopnic, a tudi opozorilni dopis županje

Direktor Cezama priznava, da je odmevno sporočilo nekoliko povečajo prodajo vstopnic.

A kmalu se je odzvala tudi ruška županja Urška Repolusk in opozorila, da je Cezam vendarle javni zavod, ki se financira iz javnih sredstev.

»Zavedamo se tega dejstva, da seveda mora javni zavod poslovati tudi zakonito in seveda, če želimo delovati zakonito, moramo upoštevati predpise in pravila ter navsezadnje tudi odloke, ki veljajo v Republiki Sloveniji,« opozarja Urška Repolusk.

Urška Repolusk, županja Občine Ruše

Brezplačnega testiranja verjetno ne bo, omejeno število vstopnic

Zdaj je jasno, da bodo na Letnem odru vendarle, tako kot to zahteva vladni odlok, preverjali PCT pogoje na vstopu.

Brezplačnega testiranja pred prizoriščem po vsej verjetnosti ne bo, saj naj bi bili zaposleni v zdravstvenem domu prezasedeni.

»Mi smo se že v začetku, ko smo začeli organizirati dogodek, torej marca odločili, da bomo letos namesto 1500 kart dali samo 500 kart v prodajo, ravno zaradi tega, ker smo želeli biti odgovorni do zdravja ljudi,« pravi Ladinek.

Upajo, da bo aplikacija delovala

Organizatorji pravijo, da se za preverjanje PCT pogojev niso odločili zaradi poziva občine, ampak zaradi jasnejših navodil in pojasnil za organizatorje dogodkov, ki jih je minuli teden z odlokom sprejela vlada.

Pogoje za vstop bodo preverjali tudi z aplikacijo.

»Na tak način, ki bo takrat veljal, zdaj velja aplikacija in upamo, da bo takrat še delovala in če nekdo pride s papirnato obliko, moramo potem tudi tisto preveriti,« pravi Ladinek.

Gorazd Ladinek, direktor Zavoda Cezam

Ob nespoštovanju vladnih odlokov razrešitev direktorja?

Adi Smolar je že pred dnevi napisal, na ne bo nastopal nikjer, kjer je predviden pogoj PCT, zato ga ne bo tudi v Ruše.

Županja Ruš odločitev kantavtorja obžaluje, direktorja občinskega zavoda Cezam pa opozarja, da ga ob nespoštovanju vladnih odlokov lahko doleti razrešitev.

»Direktor se seveda zaveda tega, da javni zavod mora delovati zakonito in poslovati zakonito. Seveda bi v tem primeru to njegovo protizakonito ravnanje lahko privedlo do nekih posledic, kar zadeva njega samega,« opozarja ruška županja.

Ne le PCT pogoji, tudi PCT popusti in cene

Ob PCT pogojih pa bo zaradi omejitev za vstop na prizorišče letnega odra veljal tudi posebni PCT popust in PCT cene.

»Mi smo zdaj spremenili cene. Iz nekih normalnih cen smo jih res spustili tudi za več kot 50 odstotkov, ravno zato, da si želimo priti bližje ljudem, ki imajo en dodatni strošek tudi s tem, da si morajo zagotoviti svoj PCT pogoj,« znižanje cen razlaga Gorazd Ladinek.

Program letošnjega letnega odra Ruše sicer v četrtek pričenjajo z elektronsko glasbo, konec tedna pa bodo nastopili še Zmelkoow, Tabu in Modrijani.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ivan Brglez (nepreverjen)

Urška Repolusk županja Ruš. PTC je neustaven in nezakonit. Če pravite da morate kot javni zavod ravnati zakonito, potem to tudi počnite. Odlok ni zakon in odloki ne morejo biti izbad zakona. Da vas ni sram.
Pride čas ko boste odgovarjali vsi ki ste se šli to manipulacijo. Pred zid 💣

Starejše novice