Slika je simbolična (foto: Žan Osim).
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 31. izdaji do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

V Sodnem stolpu bo nastopila Severa Gjurin

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav se je ob 10.30 začel 24. otroški Folkart, na katerem sta nastopili skupini iz Slovenije in Srbije. Ob 19. uri pa bosta na istem odru nastopili še skupini iz Mehike in Črne gore.

Obiščete lahko tudi Dvorano Union, ki bo ob 19.30 gostila koncert kitarskega dua, ki ga sestavljata Dušan Slaček in Sašo Lamut.

V GT22 lahko obiščete dogodek v seriji poletnih, uličnih pogovorov, na kateri bo danes ob 18. uri gostoval fotograf, scenograf in oblikovalec svetlobe Andrej Firm, v Sodnem stolpu pa bo ob 20.30 nastopila pevka žametnega glasu Severa Gjurin z zasedbo.

Mesto bo tudi danes polno smeha

Prav tako bo danes pestro tudi na Trgu svobode, kjer si lahko ob 20. uri ogledate ulično varietejsko predstavo Sanje uličarjev, ob 22. uri pa bo sledil pravi ulični spektakel oziroma atraktivna akrobatska predstava z imenom Konj.

Obiskovalce vabi tudi Vetrinjski dvor v središču mesta, kjer si lahko ob 18.30 ogledate glasbeno-gledališko predstavo Pesmice s podstrešja, ki bo navdušila male in velike. Ob 21. uri pa bo občinstvo zabavala štirica domačih komikov, in sicer Tin Vodopivec, Aleš Novak, Rok Škrlep in David Gorinšek.

Na Vojašniškem trgu pri Lutkovnem gledališču Maribor pa lahko od 20. ure naprej uživate na Vinskem LENTanju ob druženju z najboljšimi vini štajerskih vinarjev.

Na Glavnem odru spektakularni Vlado Kreslin

Na Glavnem trgu bo ob 20. uri na Jurčkovem oziroma Večerovem odru nastopila skupina Ana Pupedan, še pred tem pa si lahko v središču mesta na Glavnem trgu ob 19. uri ogledate nastop folklornih skupin iz Bolgarije, Indonezije ter Burundija.

Gotovo pa bo za današnji spektakel večera poskrbel Vlado Kreslin, ki bo ob 21.30 nastopil na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja skupaj z Malimi bogovi in Beltinško bando.

V Mariboru pa bo ob 22. uri na Minoritih nastopil eden najboljših bobnarjev vseh časov Manu Katche s svojo skupino The ScOpe.

Če pa vam vse to še ni dovolj, pa si lahko baterije napolnite še v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora, kjer bodo danes potekale karaoke ali na Minoritih, kjer bo v poznih nočnih urah potekal tako imenovani After, za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka.

Komentarji (2)

sraka (ni preverjeno)

Tale negledljiv Lent je ćefur Rukavina že na začetku spremenil v orodje za osebne koristi, prevare, poneverbe in kraje davkoplačevalskega denarja! Polpismeni bosanđeros nenehno laže o obisku in stroških, nikoli ni pokazal verodostojnih podatkov, vse z namenom ropanja MOM, države, sponzorjev in davkoplačevalcev! Zdaj pa je to parado ropanja razširil na celo mesto, da sploh ne moreš preštet obiskovalcev! Nadzoruje pa ga lopov Verlić, še hujši kriminalec od busanca! In nobenemu nič, ali po njegovo: I nikome ništa! Da bruhaš! Naj pokažeta premoženje za 30 let pred in po Lentu, lopova!

Mišo (ni preverjeno)

Pohlep je sveta vladar.....

Starejše novice