Pred nami je že peti večer 27. Festivala Lent. Včeraj so na Večerovem odru ob svoji 20-obletnici navduševali Elvis Jackson, ki so kljub dežju pritegnili veliko obiskovalcev. Danes se festivalsko vzdušje nadaljuje v polnem teku in lepšem vremenu.

Trg Leona Štuklja bodo zvečer ob 21.30 preplavili hiti priljubljenega Magnifica. S svojimi prvimi albumi se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije. Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez mej, posledično pa ob izvedbah v živo, občinstvo doživi edinstveno izkušnjo.

V glasbi ga navdihuje bivša jugoslovanska šlag scena, začinjena z unikatno mešanico latinskih, reggae, surf in balkan elementov. Čeprav je za Magnificom že 30-letna kariera, se njegov tempo ne ustavlja. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, ob koncertu pa izdal album skrbno izbranih 24 pesmi, združenih pod naslovom Komplet II.

V Mestnem parku se boste lahko prepustili Folkartu, ki zakorakal že v svoje enaindvajseto leto. Odločni, energični Irci bodo pozdravili s tipično keltsko glasbo ter splesnim step korakom »mehkih« in »trdih« čevljev, ki je navdihnil svetovno znane plesne šove. Videli boste ljubkost, mehkobo in ponos sončne Makedonije ter barvito, živahno in nebrzdano razigranost Ukrajine. Občudovali boste skrivnostno kulturo Majev ter Aztekov iz Mehike, ki bo razvajala tudi s svojimi mariachi. Še posebej pa se bodo spogledovali z oddaljeno, častitljivo in mistično Kitajsko ter stavili na divje tartarske in baškirske nomadske prednike iz Baškortostana, od zelo daleč, izpod Urala.

Na Dravski promenadi Festivala Lent se boste lahko okrepčali na SladoLentu, ki bo ponovno največja in najboljša slovenska gostilna. Čeprav slovenske ulice in trge, od pomladi do jeseni, polnijo številne ulično-kulinarične prireditve, pa mariborski street food festival ni le prvi, temveč je še vedno tudi - edini. 

Večerov oder bo danes ob 20. uri zatresla slovenska rock skupina BO!, ki je na glasbeni sceni prisotna že nekaj let. Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih z gostovanjem na Izštekanih pri Juretu Longyki, ki je njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: »energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom.« 

Starejše novice