Festival Lent, festival vseh generacij, na katerem svoje mesto najde staro in mlado, bo danes zasijal že v svoji 27. ediciji.

Že prvi festivalski večer, 20. junija, Trg Leona Štuklja »zatresla« balkanska glasbena eksplozija Dubioza kolektiv. Bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

Pred Dubiozo Kolektiv lahko zavijete v Lutkovno gledališče, kjer bo svetla ostrina plesne obrambe v Fight Bright, nato pa vrata v kleti Narodnega doma odpira Mladinin oder. Dva sveža, mlada, zagnana rock banda Tooth in the Sky in Fat Butlers, zmagovalci letošnjega Šourocka.

Prvi after bo gostil Wetrinsky, kjer bo DJ Venom pokazal, kako se zavrti funk plošče.

V prihodnjih desetih dneh bo z večplastnim prepletanjem kulture, umetnosti, glasbe, gledališča, kulinarike in druženja nagovarjal obiskovalce vseh starosti in vseh okusov.

Mestni občini Maribor je v zadnjem trenutku uspelo pridobiti dovoljenje za postavitev odra na Dravi, a bo ta manjši kot lani, zato bo osrednje prizorišče festivala Trg Leona Štuklja.

Lentanje je najboljše z Lento

Vstopnica Lenta obiskovalcem festivala za 25 evrov (dijaki in študenti 15 evrov) zagotovi popolno doživetje desetih festivalskih dni na sedmih festivalski prizoriščih z več kot petdesetimi prireditvami. Na voljo je tudi dnevna Lenta, ki prinaša enake ugodnosti, zanjo pa je potrebno odšteti 15 evrov.

Za koncerte, ki niso vključeni v Lento, ta prinaša 40-odstotni popust ob nakupu vstopnic za festivalske dogodke z vstopnino.

Celoten program vsega festivalskega dogajanja je dostopen na tej povezavi.

Starejše novice