Slika je simbolična (foto: Festival Lent).
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 31. izdaji do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

V Sodnem stolpu bo nastopila Severa Gjurin

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav je dopoldne potekal nastop ukrajinskih otrok, ki so s pesmijo, plesom in igro predstavili svojo domovino. Ob 19. uri pa bo na istem odru nastopila Daouda Kone in Joel Diarra, ki sta bolje poznana pod imenom Maribum Afriqui in bosta Mariborčanom predstavila afriške ritme.

Obiščete lahko tudi Dvorano Union, ki bo ob 19.30 gostila koncert Andreja Kosa na harmoniki in Filipa Brezovška na klarinetu.

V GT22 lahko obiščete dogodek v seriji poletnih, uličnih pogovorov, na kateri bo danes ob 18. uri gostovala Maja Pegan, pedagoginja, tiskarska mojstrica in organizatorka ter članica Društva Hiša!.

V Sodnem stolpu pa bo ob 20.30 nastopila zasedba Sentido Project, ki vsebuje široko paleto glasbil in vsebin, ki ustvarjalcem omogočajo, da z njimi poiščejo nov zvok, izraze in umetniško izkušnjo.

Pestro bo tudi na Grajskem trgu in terasi Mariboxa

Prav tako bo danes pestro tudi na terasi Mariboxa, kjer bosta na KMŠ odru nastopili mladi skupini Pižoni, in sicer ob 21. uri, ter uro kasneje skupina Overheat.

Obiskovalce vabi tudi Vetrinjski dvor v središču mesta, kjer si lahko ob 18.30 ogledate otroško predstavo Indijanci v deželi miru. Ob 21. uri bo občinstvo zabavali britanski stand-up komičarki Jessica Fostekew in Rose Johnson.

Na Grajskem trgu pa lahko od 19. ure naprej uživate v glasbi dinamične šest članske zasedbe Scats, ki se posveča ameriški jazz in swing glasbi iz različnih obdobij dvajsetega stoletja.

Na Glavnem odru Piše se leto

Na Glavnem trgu bo ob 20. uri na Jurčkovem oziroma Večerovem odru nastopila skupina Flirrt, ob 21.30 pa bo oder zasedel Niko Nikolić s svojo zasedbo Ništavila.

Še pred tem pa si lahko v središču mesta na Glavnem trgu ob 19. uri ogledate nastop folklornih skupin iz Češke, Kitajske in Srbije.

Gotovo pa bo za današnji spektakel večera poskrbelo Piše se leto, ki ga bo ob 21. uri otvoril Leopold I. in Drügi, nastopili pa bodo še Tekochee Kru, ki letos beležijo 20 let obstoja in ukrajinska raperka alyona alyona.

V Mariboru pa bo ob 22. uri na Minoritih nastopil Seun Kuti, ki bo v Mariboru poskrbel za pravi 'afrobeat' žur. 

Če pa vam vse to še ni dovolj, pa si lahko baterije napolnite še v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora, ali na Minoritih, kjer bo v poznih nočnih urah potekal tako imenovani After, za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka.

Komentarji (1)

NIGER (ni preverjeno)

Severa je ta boljša. Sreča pa, da ne bo rjovenja kakega Lovšina ali pa Kauriča....

Starejše novice