Slika je simbolična (Foto: Jure Banfi).
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 31. izdaji do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

Brata Krajnčan vabita v Sodni stolp

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav je ob 10.30 potekal Glasbeni cunjami, ki je vključeval interaktivni koncert ter izmenjevalnico oblačil, ob 19. uri pa v Mestni park KUD Dolina Miru vabi na 10. obletnico, na kateri se bodo predstavili solisti in zbor kulturnoumetniškega društva. V primeru dežja bo dogodek odpadel, so sporočili organizatorji.

Obiščete lahko tudi Dvorano Union, ki bo ob 19.30 gostila pravi glasbeni spektakel, na katerem bo nastopil godalni kvartet Opifex, ki ga sestavljajo violinista Nikola Pajanović in Laura de Wolff, violistka Rebeka Skok ter violončelistka Sara Čano.

V GT22 lahko obiščete dogodek v seriji poletnih, uličnih pogovorov, na kateri bo danes ob 18. uri gostoval filmski kritik in novinar Žiga Brdnik, v Sodnem stolpu pa bosta ob 20.30 nastopila večkrat nagrajena in mednarodno uspešna Žigan in Kristijan Krajnčan.

Mesto bo tudi danes polno smeha

Prav tako bo danes pestro tudi na Trgu svobode, kjer si lahko ob 20. uri ogledate cirkuško predstavo Gusarji spod hribov, organizatorji ob tem sporočajo, da bo začetek predstave v primeru dežja ob 21. uri.

Zaradi dežja pa so prestavili veličastno predstavo ognjenih podob pod imenom Orakelj, ki bi morala biti na sporedu danes ob 22. uri. Ta bo sedaj potekala v soboto, 1. julija, ob 22. uri. Če pa se bo vreme do 22. ure zjasnilo, bo na Trgu svobode na sporedu ognjena ulična predstava Etna.

Obiskovalce vabi tudi Vetrinjski dvor v središču mesta, kjer si lahko ob 18.30 ogledate koncert Jana in Boštjana, ki bosta z glasbili obiskovalce popeljala po glasbi sveta. V primeru dežja bo dogodek prestavljen v Dvorano Vetrinjskega dvora.

Nato pa bo ob 21. uri sledil zabavni stand up Krešimirja Mišaka, voditelja oddaje Na robu znanosti, ki bo izven v vsakem primeru, tudi v primeru dežja.

Od otvoritve Folkarta do šal Tadeja Toša

Na Glavnem trgu pa bosta ob 20. uri na Jurčkovem oziroma Večerovem odru nastopila Tomaž Domicelj in Saša Olenjuk ob 21.30 pa bo sledil koncert Janeza Bončine - Benča.

Gotovo pa bo za današnji spektakel poskrbela otvoritev Folkarta, ki se bo ob 21. uri začela na Trgu Leona Štuklja in na kateri bodo nastopile skupine Bolgarije, Burundija, Češke, Indonezije, Kitajske, Srbije in Slovenije. Ta bo potekala tudi v primeru dežja.

Še pred tem pa se bodo vse skupine ob 20. uri podale po mariborskih ulicah in tako uprizorile veliko folklorno povorko, kjer pa so organizatorji sporočili, da povorka v primeru dežja odpade.

Za vrhunec današnjega večera pa bo ob 21. uri na Minoritih poskrbel komik Tadej Toš, ki bo s svojimi uspešnicami skušal prepričati Mariborčane. Da bo šlo za vrhunec večera priča tudi podatek, da je dogodek že razprodan. Dogodek bo izveden tudi v primeru dežja.

Po večeru polnem smeha ter glasbe si lahko baterije napolnite še v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora ali na Minoritih, kjer bo v poznih nočnih urah potekal tako imenovani After, za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka.

Starejše novice