Slika je simbolična.
Tudi danes nas čaka pester celodnevni program. Kaj vse se bo dogajalo? Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi.

Pa je le prišlo poletje in z njim Festival Lent. Ta bo v svoji 31. izdaji do 1. julija prinaša raznovrsten glasbeni, gledališki, folklorni in plesni program.

Da ne boste v dilemi in da se boste lahko lažje odločili, kateri dogodek obiskati, smo za vas pripravili kratek pregled današnjega dogajanja.

Številne glasbene poslastice

V Mestnem parku bo za najmlajše skrbel Art kamp, na Odru Triglav je ob 10.30 potekala plesna produkcija Mala morska deklica, ob 19. uri pa bo potekal koncert Žigana Krajnčana, Nika Komaca in Jana Hotka pod imenom Žigan & Nikson: Perfusion.

Obiščete lahko tudi Dvorano Union, ki bo ob 19.30 gostila pravi glasbeni spektakel, na katerem bo nastopil Trio violin Divertimento, pa tudi Jošt Kavšek na trobenti ter Špela Naglič na harmoniki.

V GT22 lahko obiščete dogodek v seriji poletnih, uličnih pogovorov, na kateri bo danes gostovala gledališka režiserka Nika Bezeljak, v Sodnem stolpu pa bosta ob 20.30 nastopila Duo Borut Mori in Igmar Jenner.

Mesto bo obarvalo ulično gledališče

Prav tako bo danes pestro tudi na Trgu svobode, kjer si lahko ob 17. uri ogledate ulično predstavo v okviru Ane Desetnice na Lentu z imenom Seme & Boj, ob 18. uri bo sledila ulična predstava dis:locirano.

Nato pa bo ob 20. uri na Trgu svobode sledila še ulična predstava Tomaža Lapajne Dekleva z imenom Milena Zupančič v tej predstavi ne igra in ob 22. uri klovnada z diaboli pod imenom Gùshi.

Obiskovalce vabi tudi Vetrinjski dvor v središču mesta, kjer si lahko ob 18.30 z otroki ogledate predstavo O belem mucku, ki je bil čisto črn, ob 21. uri pa bo tam sledil impro večer pod imenom Banda - Das Original.

Na Glavnem odru Indexi & prijatelji

Na Glavnem trgu pa bo ob 20. uri na Jurčkovem oziroma Večerovem odru nastopila skupina Bakalina Velika, nato pa si lahko ob 22. uri ogledate še koncert Drummingcellista, ki bo nastopil skupaj z Big bandom RTV Slovenija.

Kaj pa se nam danes obeta na glavnem odru? Ob 21.30 se nam obeta koncertni spektakel Indexi & prijatelji, ki je hommage kultnemu sarajevskemu bendu Indexi.

Po večeru polnem smeha ter glasbe si lahko baterije napolnite še v B'r'B, BarCoda Rock Beats atriju Vetrinjskega dvora ali na Minoritih, kjer bo v poznih nočnih urah potekal tako imenovani After, za vse, ki jim je noč zmeraj prekratka.

Komentarji (1)

RP (ni preverjeno)

Obeta se nam torej obilo hrupa in odskrnjenega nocnega pocitka.

Starejše novice