Slika je simbolična (foto: Mediaspeed).
Odštevanje do tridesetega Festivala Lent se nadaljuje. Organizatorji so že najavili prve tri programske vrhunce, sedaj pa so razkrili še dva nova priljubljena izvajalca.

V Maribor konec junija znova prihaja Festival Lent, ki bo v že 30. ediciji potekal od 24. junija do 2. julija.

Kljub temu da je do poletja še daleč, so v Narodnem domu Maribor že razkrili prve nastopajoče, ki bodo v mesto ob Dravi vrnili nekdanji značilni utrip ob začetku poletja. 

V Maribor tako prihajajo Laibachi in njihov odrski spektakel Mi smo narod, Mariborčani se bodo zabavali tudi s hipnotičnim vrtincem makedonske glasbe in plesa pod taktirko Vlatka Stefanovskega, obiskali pa bodo lahko tudi ultimativno antologijo rocka, v kateri rifi velikanov kot so Led Zeppelin, The Doors ali Queen zazvenijo v izvedbi simfoničnega orkestra. 

Sedaj pa sta znana še dva nova nastopajoča.

Vlado Kreslin in Mali bogovi

Po desetletjih na sceni lahko mirno zapišemo, da je Vlado Kreslin veliko več kot izjemen kantavtor. Počasi ga bo potrebno zaščititi kot kulturno dediščino.

Čeprav bi s svojimi tako rekoč ponarodelimi mojstrovinami tipa Črna kitara z lahkoto polnil dvorane, poet prekmurskih ravnic ne sedi na lovorikah, temveč redno navdušuje z novimi skladbami in izjemnimi besedili. Pri slednjih ga odlikuje tankočuten posluh za duh časa, ki mu ga vselej znova uspe mojstrsko ujeti vanje. 

Kreslin bo tako obiskal tudi štajersko prestolnico in bo v soboto, 2. julija, nastopil na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja. Za karto boste morali oboževalci odšteti med 20 in 25 evri.

Magnifico & Band

Kavboj. Šansonjer. Sinonim za balkan-disko-šlager. S svojimi prvimi albumi Od srca od srca, Gdo je čefur in Sexy Boy se je Magnifico uveljavil kot neortodoksno vsestranski skladatelj in glasbenik na področju bivše Jugoslavije.

Je glasbenik, čigar glasba riše svet brez meja.

Čeprav je za Magnificom že 30-letna kariera, njegov tempo ne pojenja. V letu 2022 načrtuje številna glasbena udejstvovanja v gledališkem in filmskem formatu ter izdajo novega studijskega albuma. 24. junija pa se bo oglasil tudi v Mariboru.

Magnifico bo nastopil na Glavnem odru na Trgu Leona Štuklja. Vstopnice so že v prodaji in stanejo 20 evrov za stojišče oziroma 25 evrov za sedišče.

Starejše novice