Foto: Jure Banfi
Danes je še zadnji dan Festivala Lent. Če ga še niste obiskali, imate danes zadnjo priložnost!

Danes lentamo še zadnji dan! Med 9.00 in 13.00 ter 16.00 in 20.00 v Mestnem parku Maribor lahko obiščete zeleni festival Art kamp.

Ob 10.00 bo na Odru Triglav v Mestnem parku potekal 23. otroški Folkart, kjer boste lahko spoznavali slovensko etno kulturo.

Ob isti uri bo na Grajskem trgu potekal koncert glasbene skupine Allboom. Na Lent plaži pa se lahko ob 10.00 udeležite predstavitve šole jadranja.

Ob 11.00 Mestni park vabi na glasbeno delavnico in koncert UkuleLent. Na Glavnem trgu pa bo takrat potekal 34. Folkart v mestu.

Ob 14.00 pa vabljeni na Lent plažo na predstavitev potapljanja.

Popoldan po mestu tudi afriški step ritmi

Tudi popoldan bo pestro. Ob 17.00 bo na Odru Triglav potekala eksplozija stepa prvega poklicnega plesnega ansambla na svetu pod imenom Step Afrika!, ki se posveča izključno tradiciji stepa. 

Ob 18.00 bodo za dobro vzdušje na Grajskem trgu poskrbeli Pižoni, skupina Allboom pa bo ob 18.30 ponovno nastopila na Glavnem trgu.

Poskrbljeno bo tudi za pester otroški program. V Vetrinjskem dvoru bo glasbena predstava Snežna vila, v kateri bo nastopila Damjana Golavšek.

Ob 19.30 pa lahko na Odru Triglav prisluhnete koncertu The heartbeat band in Baishali Sarkar ali pa se od 20.00 naprej sprostite na zadnjem Vinskem LENTanju pred Hišo Stare trte.

Festival Lent se zaključuje s koncertom Hauptmana

Vodni stolp bo ob 20.00 postregel s koncertom Predin & Mef in Tosca Beat, v Sodnem stolpu pa bosta pol ure kasneje nastopila skladatelja Tomaž Hostnik in Matija Krečič.

Med 20.30 in 23.30 bo v Dvorani Union potekal zaključek mariborskega folklornega festivala 34. Folkart.

Če pa zvečer želite preživeti v družbi smeha, pa bosta v Vetrinjskem dvoru ob 21.00 nastopila Nikola Todoroski in Goran Vinčić Vinča, s predstavama Reciklirani konfeti in Dežurni krivec.

Ob 21.30 se lahko ustavite tudi na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo nastopili Džambo Aguševi Orchestra in zasedba Šukar. Na Odru Nove KBM Pa bo nastopila norveška skupina Jaga Jazzist. 

Zadnji večer Festivala Lent se bo zaključil na Lachinem odru s koncertom Hauptmana in mladima glasbenikoma pod imenom DJ Turista. 

Starejše novice