V Mariboru se danes začenja Festival Lent, ki letos zaradi spremenjenih okoliščin zaključuje poletne počitnice in ima zaradi epidemije koronavirusa le manjša prizorišča.

Festival Lent, ki je po navadi predstavljal uvod v poletje, letos zaradi spremenjenih okoliščin zaključuje poletne počitnice. Postregel bo le z manjšimi prizorišči, na katerih bodo dali prednost domačim ustvarjalcem, še vedno pa bo zmes glasbe, plesa, gledališča in drugih vsebin.

Po lanskem premoru, se tako letos v mesto ob Dravi znova vrača ulično gledališče Ana Desetnica

»Tako kot njen nemirni in nagajivi značaj je tudi natančna starost festivala uličnega gledališča Ana Desetnica, zavita v koprene pripovedk in legend. A neizpodbitno je, da se je Ana Desetnica rodila na Festivalu Lent in je naša zvesta spremljevalka že od njegovih začetkov,« s temi besedami organizatorji napovedujejo pričetek letošnje Ane Desetnice.

Že omenjeni festival uličnega gledališča je tako že od začetkov Festivala Lent samostojen programski segment in s tem najstarejši kontinuiran tovrstni program v državi. Kasneje je iz njega v Ljubljani zrasel festival Ana Desetnica -  samostojen, a z mariborskim neločljivo povezan program, ki je še danes del Festivala Lent.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice