Na prenovljenem Glavnem trgu so danes zvečer ob nagovoru mariborskega župana Saše Arsenoviča prvič zasijale luči in mavrična fontana.

Poletni petkov večer v mestu je bil danes še toliko bolj poseben, predvsem zaradi prvega prižiga luči in vklopa mavrične fontane na Glavnem trgu.

Obnovitvena dela na Glavnem trgu in Koroški cesti so tako že skoraj pri koncu, manjkajo samo še najmanjši detajli, veliko otvoritev pa je epidemija koronavirusa letos preprečila.

Dogodek prižiga luči in vklopa fontane je z nagovorom pospremil tudi župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič, ki je s prenovo več kot zadovoljen.

»Veseli nas, da je nova podoba Glavnega trga in Koroške ceste, ki so ju v uporabo dobili predvsem pešci in kolesarji, med občani in uporabniki trga tako dobro sprejeta. Zdaj vsi nestrpno pričakujemo zaključek še zadnjih del, ob tem pa še posebej, da trg zaživi v novem sijaju,« sporočajo iz Mestne občine Maribor.

Današnjo neuradno otvoritev so pospremili številni mimoidoči, saj se ravno danes v mestu ob Dravi zaganja težko pričakovani Festival Lent. Tega ni odnesla niti epidemija koronavirusa. Tako bo letos potekal drugače, a nič manj prijetno. V skladu z vsemi napotki in ukrepi za varovanje zdravja, a kljub temu sproščeno, s pestro izbiro možnosti za kvalitetno preživljanje časa za vse generacije.

Komentarji (4)

Danvid (ni preverjeno)

Mater ta pa je počen, kot tudi mavrična druščina. ha, ha, ha, vsi smo se smejali, ha, ha'pravi čas je trofo.

Hojs_ (ni preverjeno)

Končno je Maribor dobil Glavni trg, kot se za mesto spodobi! Lepo in spodbudno za naprej, mesto končno kaže na to, da se lahko razvije potencial, ki ga ima. Še par takih projektov, pa bo resnično zaživelo.

Katja7 (ni preverjeno)

@Hojs...z davkoplacevalskim denarjem,logicno.Tega je sposoben vsak.Da pa zupan resuje svoje milijonske dolgove na podlagi obcinskih sredstev,pa ni ravno za hvalit.

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

O čem pa ti govoriš?? V kateri državi se mesto ureja in obnavlja z zasebnim denarjem? Vedno gre, tako ali drugače za davkoplačevalski denar. Sicer pa je idejna zasnova obnove Glavnega trga še iz leta 2010 - takrat je bil razpis in izbrana zmagovalna ideja. Kuj nekaj pišeš!

In reply to by Katja7 (ni preverjeno)

Starejše novice