Foto: Janez Leskovar
V Mariboru se je s koncertom zasedbe Dubioza Kolektiv na Trgu Leona Štuklja energično začel Festival Lent.

Že prvi festivalski večer je Trg Leona Štuklja »zatresla« balkanska glasbena eksplozija Dubioza Kolektiv. Bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. 

Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

V prihodnjih desetih dneh bo Festival Lent z večplastnim prepletanjem kulture, umetnosti, glasbe, gledališča, kulinarike in druženja nagovarjal obiskovalce vseh starosti in vseh okusov, napovedujejo v Narodnem domu Maribor.

Oder na Dravi je manjši kot lani, zato je osrednje prizorišče festivala Trg Leona Štuklja. Tam bodo poleg Dubioze Kolektiv med drugim nastopili še Parni valjak, Janez Dovč & Sounds of Slovenia, Magnifico, Urban & 4, Gibonni in Umek. Tu bosta tudi baletna predstava Hora - Cantata v izvedbi SNG Maribor ter osrednji del folklornega sklopa Folkart, iz katerega se je Festival Lent pred tremi desetletji razvil.

Lentanje je najboljše z Lento

Vstopnica Lenta obiskovalcem festivala za 25 evrov (dijaki in študenti 15 evrov) zagotovi popolno doživetje desetih festivalskih dni na sedmih festivalski prizoriščih z več kot petdesetimi prireditvami. Na voljo je tudi dnevna Lenta, ki prinaša enake ugodnosti, zanjo pa je potrebno odšteti 15 evrov.

Za koncerte, ki niso vključeni v Lento, ta prinaša 40-odstotni popust ob nakupu vstopnic za festivalske dogodke z vstopnino.

Celoten program vsega festivalskega dogajanja je dostopen na tej povezavi.

Komentarji (2)

Jaja (ni preverjeno)

Sama Juga in Jazz. Kaj pa za normalne in malo starejše ljudi. Saj teh divjakov ne moreš gledat, kaj šele poslušat. Vse tako glasno, sa ti glavo raznese in bobniči popokajo. Hvala bogu, da to poneumljanje ljudi traja samo en teden. Da o uličnih gledališčih sploh ne izgubljam besed. Ne veš kdo je bolj nor. Tisti, ki gleda ali tisti, ki igra. Ljudje se krohotajo za vsako bedarijo. Pa, če me zgeckajo se temu ne bi mogu smejati. Zaposleni v Narodnem domu izbirajo nastopajoče po svojem okusu! Pozabljajo pa, da v Mariboru ne živijo samo mladi, jugoviči in Jazzerji.

Hmmmm (ni preverjeno)

Se mi kr smilis, bogi si!

In reply to by Jaja (ni preverjeno)

Starejše novice