Foto: Žan Osim
Včeraj so Trg Leona Štuklja zapolnili glasbeni valovi enega najbolj zaželenih slovenskih izvajalcev. Vlado Kreslin je s svojo karizmatičnostjo in izjemnimi skladbami poskrbel za čaroben ter s čustvi nabit večer.

Včeraj je na oder v Mariboru skupaj z Malimi bogovi in Beltinško bando stopil, po besedah organizatorja, trubadur prekmurskih ravnic.

Obiskovalci so lahko prisluhnili zdaj že ponarodelim skladbam, ki jih je Vlado Kreslin ustvaril v svojem izjemno bogatem življenjskem opusu in s katerimi vedno znova dokazuje, kako lep in izrazen jezik je lahko slovenščina.

Izjemen kantavtor in folk rock glasbenik je v Mariboru koncertiral že velikokrat: »V Mariboru sem nastopal že vsaj 50-krat, zato sem za pozitiven odziv publike in gnečo v občinstvu še toliko bolj hvaležen,« je povedal Vlado Kreslin in dodal, da je vesel, da na njegove koncerte prihaja tako mlajše kot tudi starejše občinstvo.

Bogata glasbena kariera trubadurja prekmurskih ravnic

V glasbene vode je Vlado Kreslin stopil pri svojih sedemnajstih letih, ko je leta 1970 začel igrati v bendu Apollo – takrat je prevzel vlogo bobnarja.

V naslednjih desetih letih si je kot pevec prostor na odru delil s skupinami Špirit group, Zodiac, Horizont, Sanje in Avantura. Ko je leta 1980 s skladbo Dan neskončnih sanj zmagal na Slovenski popevki, je njegova glasbena barka začela pluti proti vodam, v katerih pluje še danes.

Sledilo je priključitev skupini Martin Krpan, konec osemdesetih let pa je svoje glasbeno ustvarjanje prepletel z Beltinško bando, kasneje pa se je priključil še Malim bogovom.

Komentarji (1)

ruka-vino (ni preverjeno)

Tale negledljiv Lent je ćefur Rukavina že na začetku spremenil v orodje za osebne koristi, prevare, poneverbe in kraje davkoplačevalskega denarja! Polpismeni bosanđeros nenehno laže o obisku in stroških, nikoli ni pokazal verodostojnih podatkov, vse z namenom ropanja MOM, države, sponzorjev in davkoplačevalcev! Zdaj pa je to parado ropanja razširil na celo mesto, da sploh ne moreš preštet obiskovalcev in da krade še MOM psihopat! Nadzoruje pa ga lopov Verlić, še hujši kriminalec od busanđera! In nobenemu nič, ali po njegovo: I nikome ništa! Da bruhaš! Naj pokažeta premoženje za 30 let pred in po Lentu, lopova!

Starejše novice