V Mariboru se danes končuje že 31. Festival Lent. Organizatorji so z obiskom zadovoljni, obiskovalci pa si želijo, da bi se festivalsko dogajanje znova vrnilo tja, kamor spada. Na nabrežje mariborskega Lenta.

V Mariboru se poletje začne s Festivalom Lent. Tako so se pred tednom dni trgi mesta spremenili v odre, ulice v pisane reke obiskovalcev iz celotnega sveta, mestni park pa v veliko otroško igrišče. Letos ta poteka že 31., v Slovenijo pa je ponovno pripeljal umetnike iz celotnega sveta. 

Tudi letos so organizatorji poskrbeli za izjemno raznolik program, ki zadovolji še tako zahtevno občinstvo. Do danes so našteli več kot 800 nastopajočih iz 29. držav sveta. Festival pa se dogaja na več kot dvajsetih prizoriščih po celotnem mestu.

»Celoten festival je res fantastičen.« 

Tako tuji obiskovalci kot tudi nastopajoči so nad programom navdušeni. 

Milica iz Srbije, nastopajoča na Folkartu, pove: »Bilo je prelepo, ljudje so čudoviti, energija je odlična. Upamo, da si bomo lahko ogledali še čim več drugih predstav.« 

Da je program čudovit, tudi izvajalci, se strinjata Angležinji Jessica Fostekew in Rose Johnson, ki sta v četrtek nastopili na Stand up odru. 

»Celoten festival je res fantastičen. Vse, kar sva videli do sedaj. Res izjemni glasbeniki, plesalci, super je,« sta poudarili Jessica Fostekew in Rose Johnson.

Želje, da se Festival Lent znova vrne na Lent

Največja posebnost letošnjega Lenta je ta, da se je dogajanje skoraj v celoti preselilo na druge dele mesta. Najmanj ga je na dejanskem Lentu. Tega že od lanskega poletja prenavljajo in to je tista stvar, ki najbolj zmoti domače obiskovalce. 

»Do zdaj je bilo vse super, samo, ni pa tisto ta pravo spodaj pri Dravi,« je za Mariborinfo poudaril obiskovalec Marjan.

»Festival Lent je super, tako kot vsako leto, ampak Lent je včasih bil na Lentu, tako, da mi je zelo žal, upam, da se bo kdaj v prihodnosti tudi vrnil na Lent, ker je to vseeno srce Festivala Lent,« pa je poudarila Atena Bošnjak, prostovoljka na Art kampu.

Tudi organizatorji si želijo, da bi dogajanje ponovno v večini prestavili na Lent. Ob tem pa bi radi obudili tudi veliki plavajoči oder na Dravi

Pred 16 leti se je dogajanje preselilo tudi v park, tam vsako leto poteka Art kamp, ki navdušuje najmlajše. Mladi povedo, da so najbolj zadovoljni z delavnicami, kjer lahko ustvarjajo, rišejo in barvajo ter igrajo različne športe. Seveda ne gre brez sladoleda in sladkih vafljev.

Festival Lent se danes poslavlja

Čeprav je festival razkropljen po celotnem mestu, so organizatorji z obiskom zelo zadovoljni. 

»Obisk je zelo dober, smo zelo zadovoljni,« meni Maša Stošič, samostojna strokovna sodelavka za odnose z javnostmi Festivala Lent.

Podobnega mnenja pa je tudi David Gorinšek, pomočnik producenta Stand up odra na Festivalu Lent. »Imeli smo kar super obisk, tudi na ponedeljek, ko je bilo na primer relativno vedno vse bolj slabo,« je razložil Gorinšek

Za 'lentanje' v štajerski prestolnici se lahko odločite le še danes, ko se bo Festival Lent, z zaključkom Folkarta, poslovil do naslednjega poletja.

Komentarji (3)

Lent lopovi (ni preverjeno)

Tale negledljiv Lent je ćefur Rukavina že na začetku spremenil v orodje za osebne koristi, prevare, poneverbe in kraje davkoplačevalskega denarja! Polpismeni bosanđeros nenehno laže o obisku in stroških, nikoli ni pokazal verodostojnih podatkov, vse z namenom ropanja MOM, države, sponzorjev in davkoplačevalcev! Zdaj pa je to parado ropanja razširil na celo mesto, da sploh ne moreš preštet obiskovalcev in da krade še MOM psihopat! Nadzoruje pa ga lopov Verlić, še hujši kriminalec od busanđera! In nobenemu nič, ali po njegovo: I nikome ništa! Da bruhaš! Naj pokažeta premoženje za 30 let pred in po Lentu, lopovi!

pasja princesa (ni preverjeno)

pa mojega psa mi niso pustili na prizorišče

In reply to by Lent lopovi (ni preverjeno)

RP (ni preverjeno)

Obiskovalci so zadovoljni, mescani pa terorizirani s hrupom in guzvo. Rukavinac nam je dolzen odskodnino za nocni hrup.

Starejše novice