Vodstvo Mestne občine Maribor je začelo z novim sklopom sestankov s predstavniki mestnih četrti in krajevnih skupnosti. Kot prvi so danes obiskali Mestno četrt Magdalena in Mestno četrt Studenci.

Kot je povedal mariborski župan Saša Arsenovič, so v prvem mandatu opravili 68 obiskov mestnih četrti in krajevnih skupnostih: »Štirikrat smo bili povsod, zato da smo dejansko začutili, kaj vsaka lokalna skupnost potrebuje.«

Veseli ga, da se v novem mandatu nadaljujejo projekti, ki so že bili začeti. »V prejšnjem obdobju smo naredili skupaj 112 projektov,« je povedal župan: »Sedaj je na nas, da uredimo tisto, kar v letu 2022 nismo uspeli.«

Poudarja, da je bila ustanovljena Delovna skupina za pripravo strategije dela v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih.

»Na teh obiskih smo ugotovili, da so potrebe vseh naših someščank in someščanov upravičene, da si vsi želijo tega, kar bi jim mesto že zdavnaj lahko omogočilo,« je dejal Arsenovič: »Vendar smo v nekih finančnih okvirjih, v katerih se moramo gibati.«

Najbolj pereča je problematika dotrajanih cest

Med glavnimi izzivi, ki občino čakajo v prihodnje, Arsenovič izpostavlja slabo stanje občinskih cest. 

Pojasnjuje, da so v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih zbrali podatke o cestah, ki so potrebne prenove: »Cilj je, da v naslednjih štirih letih jasno določimo, kaj, koliko in kdaj bo narejeno v posamezni mestni četrti in krajevni skupnosti, z upoštevanjem pravil spoštovanja, sodelovanja, skupnosti in vseh teh lepih besed, ki se potem kažejo v tem, da mora nekdo pri čem pač kakšno leto počakati da bo nekdo drug prej dobil.«

Najbolj vroča tema v mariborski občini je še vedno sprejetje proračuna, nekatere krajevne skupnosti so kritične do umaknjenih investicij na njihovem območju. Zagrozili so celo, da bodo, če ne bodo uslišani, povprašali krajane za mnenje o morebitni odcepitvi. 

»Mi skušamo delati, da smo skupaj močnejši, povezani in da je spoštovanje someščanov tista osnova, na kateri lahko gradimo to našo skupnost,« je komentiral Arsenovič. 

Mariborski mestni svetniki so na aprilski seji izglasovali, da se odločanje o predlogu proračuna prestavi za 14 dni. Ali po koordinaciji obstaja dogovor, da bo proračun vendarle sprejet? »Ponovno smo dogovorjeni,« odgovarja Arsenovič: »Mislim, da je bil proračun že v startu dovolj dobro pripravljen, da je sedaj po vseh manevrih še malo boljši. Ampak idealnega ne bo, treba je sprejeti, takšnega, kot je, in začeti na polno delati.«

Peter Medved: »Pozitivno lahko zremo v prihodnost Mestne četrti Magdalena«

Učenci Osnovne šole Franceta Prešerna Maribor so se razveselili odprtja nove telovadnice in večnamenske dvorane. Ob tem Samo Peter Medved, podžupan Mestne občine Maribor, poudarja, da se gradi Zdravstvena postaja Magdalena, v pripravi imajo projekt mobilnostnega vozlišča. 

»Komunalna oprema in prometne ureditve so tukaj vedno tekoča problematika, ki jo obravnavamo. Tudi danes jo bomo,« je povedal Medved.

Dodaja, da je v gradnji je Dravska promenada, prav tako bo otvoritev brvi, pred nami je tudi komunalna oprema in ureditev Raičeve ulice. Tudi investitorji na Ruški cesti so v fazi projektiranja novih objektov. Kot pravi podžupan, lahko »pozitivno zremo v prihodnost Mestne četrti Magdalena«.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Leka (ni preverjeno)

Arsenovič kdaj bo Taborska tržnica zgrajena ,da bo dostopno za starejše osebe ?

krvni strdki z… (ni preverjeno)

Svćarji naj poćakajo da pridejo njihovi nacisti spet na oblast.

In reply to by Leka (ni preverjeno)

agil (ni preverjeno)

poscijemo se na srbskega mafijasa-zdaj ko izgublja podporo se bo hinavsko komunisticno prilizoval!!!!turski konjusar nikoli vec ne bos zupan-naj ti prisepnem-koncal bos kot propadli gostilnicar!!!!

In reply to by krvni strdki z… (ni preverjeno)

Hejjogs (ni preverjeno)

Samo tako naprej, za dobrim konjem se praši.

Nime doma (ni preverjeno)

za dobrim konjem se prasi-za sarsenovicom ostaja rekordna zadolzenost obcine maribor in ogromna skoda ki jo je povzrocil lopov-koliko milijonov vam je pokradel pri obnovah-vas vprasam -maribor ne bodi nor!!!!

In reply to by Hejjogs (ni preverjeno)

44 (ni preverjeno)

sam da bo cevap brv kmalu

totiborčan (ni preverjeno)

Naj pride na studence svinje vohat... Občina hoče ubogo gospo že 15 let opehariti.

Majcija (ni preverjeno)

on ne rabi hodit vohat svinj-on sam je najvecja svinja

In reply to by totiborčan (ni preverjeno)

Bedarija (ni preverjeno)

Jebale vas ceste.. samo to bi meli…
Raje vidim da se urejajo parki, fitnes v naravi, klopce, siri bicikl, uredi kanalizacija optika kjer ni, obnovi kaka sola ali vrtec, itd,..

ah (ni preverjeno)

Točno to.

In reply to by Bedarija (ni preverjeno)

totiborčan (ni preverjeno)

Nimamo vsi fancy terencev, da ne bi čutili lukenj

In reply to by Bedarija (ni preverjeno)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

zdruzen maribor raje vidi da ljudozerec ne bo vec sral in kradel mariborcanom in uniceval maribora-vsi za odstop sarsenovica iz delovnega mesta za zupana.!!!!odlocitev mesta je nepreklicna!!!!

In reply to by Bedarija (ni preverjeno)

Pohorčan (ni preverjeno)

Persenovič, kak si lehko tak gtrde.....kak vrag??? Kdo te je nareda tak grdega????

Marburg ad drau (ni preverjeno)

grd je ze po karakterju in to se potem izrise na obrazu!!!no nas prebivalce maribora ne bo vec goljufal!!arsenovic nikoli vec!!!!

In reply to by Pohorčan (ni preverjeno)

Nordcap (ni preverjeno)

Lopov in pretepač otrok je šel naokoli pogledat, kje se še da krast, uničevat in ropat ljudi!

Za odstop (ni preverjeno)

novice.svet24/clanek/novice/crna-kronika/koprski-podzupan-vozil-pijan-polozaj-ne-bo-obdrzal

In reply to by Nordcap (ni preverjeno)

RP (ni preverjeno)

Ceste so zanic ze 20 let. Ampak obcinarji nocejo tega slisat. Pol leta pred volitvami je akcija, potem pa spet 4 leta nic.

Marburg ad drau (ni preverjeno)

no tukaj lahko vidimo kako se srbin ponovno zaradi lastnih financnih koristi lize v rit mariborcanom-(vecji proracun -vec lahko pokradejo...)in se videti bo da se je nekaj naredilo!!naj ti isepnem-nikoli vec ne bos zupan maribora -arsenovic bo koncal klavrno-propadli gostilnicar ki mu bodo na koncu vse pobrali!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice