Vir: Facebook profil Apartma Zemljanka - Earth House
Ko se kot turisti odločimo za izbrano destinacijo, so nam na voljo številne možnosti nastanitvenih objektov. Mednje sodijo hoteli, moteli, penzioni, gostišča, pa tudi gradovi, starinske hiše in skednji.

Zraven različnih nastanitvenih možnosti pa so nam na voljo tudi različni rezervacijski portali, s katerimi lahko preko interneta rezerviramo nastanitev, med katerimi je zagotovo med najbolj priljubljeni Airbnb.

Če želimo tudi sami »rezervirati edinstvena prenočišča in dejavnosti,« kot je navedeno na spletni strani Airbnb.com, lahko to naredimo zelo preprosto. V iskalnik vpišemo mesto in državo, v katero se odpravljamo, datum prihoda in odhoda ter število gostov.

Največ nastanitev je moč najti v Londonu, Parizu in New Yorku, Airbnb pa lahko za iskanje počitniških nastanitev uporabimo tudi v Sloveniji.

Med drugim številne nastanitve ponuja tudi Štajerska in okolica, med njimi pa je nekaj tudi takih, ki po svojem videzu ali kraju nastanitve zelo izstopajo. Sprehodite se skozi najbolj zanimive nastanitve, ki jih ponujajo naši kraji.

Prava 'Hobitska' hiška

Zunaj mestnega vrveža in stran od ljudi, stoji v vasi Razkrižje prava 'hobitska' hiška oziroma zemljanka. Zgrajena je iz naravnih materialov, gline in lesa, s svojim unikatnim videzom pa bo zagotovo očarala tudi najbolj izbirčnega posameznika.

Spanje na seniku

Če vam ne ustreza spanje na postelji, pa lahko le-to zamenjate kar za slamo. Gregor in Mateja namreč ponujata prenočišče na seniku na njunem ranču z imenom Geta. Zraven prenočitve na senu ponujata tudi jahanje konjev in druženje z lamo, za dve nočitvi pa boste odšteli dvajset evrov.

Graščak za eno noč

Občina Grad se zraven svojega imena ponaša tudi s pravim pravcatim gradom. Gre za Grad Goričko, ki v svojem kompleksu ponuja tudi zakup sobe. Grad nudi odličen razgled in je obdan z drevesi in parkom. Bivanje v sobah Gradu Goričko vključuje nočitev, brezplačen ogled gradu, brezplačen ogled vinske kleti in tudi Wifi. Tako lahko za dan ali dva postanete pravi graščak.

Potovanje 200 let v preteklost

V osrčju Štajerske, blizu Ptuja, se nahaja 200 let stara vinogradniška koča, ki je obdana z vinogradi in nudi popoln oddih od sodobnega sveta. Hiška je zgrajena iz dveh nadstropij, spodnje je opremljeno še z originalnim pohištvom iz leta 1920, zgornje pa je opremljeno sodobno, s klimatsko napravo in veliko posteljo. Izbira je na posamezniku.

Šotor ali hišica na drevesu

Pristni stik z naravo na luksuzni način ponuja Chateau Ramšak v Počehovi pri Mariboru, kjer urejeni in opremljeni šotori sprejmejo do štiri osebe, gostje pa lahko prenočijo tudi v pravi hišici na drevesu. Gre za tako imenovani 'glamping', ki zraven prenočitve v naravi ponuja tudi pravo razkošje.

Starejše novice