»Gorski kolesarji niso kriminalci, ampak eni ključnih gostov na Pohorju,« se vrstijo odzivi iz vrst kolesarjev. Kaj pravi Marprom, ki upravlja z Bike parkom Pohorje?

Kot smo poročali, je nedavna akcija mariborskih policistov na območju Mariborskega Pohorja, Kozjaka, Stražunskega gozda in ob kanalu reke Drave, v javnosti, predvsem na družbenih omrežjih, naletela na precej burne odzive. 

Eden izmed mariborskih gorskih kolesarjev Matej Kavtičnik je v odzivu za Mariborinfo zapisal, da ključna težava v zakonu, ki ne predvideva, da se je razvila nova pomembna panoga turizma - gorsko kolesarjenje. 

»V smislu tega moramo napisati novo zakonodajo, ki bo omogočila razvoj Mariborskega Pohorja, ki ima idealne predizpozicije, da postane pomemben igralec na tem področju. Imamo hotelske nastavitve, imamo gorsko transverzalo od Bellevueja do Rogle in naprej do Kop z gorskimi kočami kot postojankami za polnjenje električnih koles, ponudbo pijače in hrane,« našteva Kavtičnik.

»Časi so se spremenili. Iz klasične ponudbe pohodništva moramo iti v smer kolesarskega turizma, ki bo dodal pomembno težo nastanitvenim kapacitetam in povečani potrošnji v naši regiji. Izgubili smo primat kot proizvodno mesto, mislimo da ima Maribor možnost postati pomembna športno-družinska destinacija za gorsko kolesarjenje po vzoru Dolomitov, ki 60 odstotkov prometa ustvarijo v nezimskem času,« še dodaja Kavtičnik, ki si želi, da bi Maribor prepoznal možnosti, ki jih ima, in jih v dobro Mariborčanov tudi izkoristil.

Marprom: Potrebovali bi ogromno več prog

Kolesarska sezona, ki se je letos na Mariborskem Pohorju začela že 8. marca, je po besedah Marproma odlična, tudi po zaslugi izvedbe vratolomnega evropskega in svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Po podatkih Marproma so od začetka sezone pa do danes prodali blizu 5300 različnih vozovnic za Bike park Pohorje, lani v tem času pa okrog 2800.

Iztok Kvas, ki je v Marpromu zadolžen za delovanje Bike Parka Pohorje, se strinja z gorskimi kolesarji, da je v Sloveniji premalo kolesarske infrastrukture, glede na to, kakšne danosti imamo.  

»Kolesarski park na Pohorju ima tri kolesarske proge, potreboval pa bi jih ogromno več. A to je povezano s strategijo države, mesta in destinacije. In če bi se odločili, da bo Maribor oziroma Mariborsko Pohorje turistično-gorsko-kolesarska destinacija, obstajajo vse pravne poti, da se ta gorsko-kolesarska infrastruktura zagotovi. Dokler pa je te premalo, seveda, kolesarji ob teh progah, ki obstajajo, še vedno iščejo drugo zabavo in druge poti. Vozijo tam, kjer zakon to prepoveduje,« komenitira Kvas.

A vožnja zunaj urejenih kolesarskih poti je prepovedana. Možje v modrem pa opravljajo svoje delo tudi v zavetju pohorskih gozdov. »Kršitelji, ki se vozijo izven urejenih prog, so isti kršitelji, kot so kršitelji cestno-prometnih predpisov ali pa vi, ko greste čez cesto, kjer ni prehoda za pešce,« je jasen Kvas.

»Te poti, ki jih imenujete ilegalne in neurejene so v večini primerov peš poti, po katerih hodijo pešci. To so utrjene poti, to niso takšne poti, po katerih bi se nekdo peljal kar ravno po gozdu. To je praktično težko ali pa nemogoče. To so vedno neke utrjene poti, bodisi zaradi pohodnikov, bodisi zaradi motokrosistov, štirikolesnikov,« opisuje.

Na vprašanje varnosti na kolesarskih progah, ki to niso, pa marsikateri gorski kolesar v iskanju pravega adrenalinskega doživetja zlahka pozabi. Že pred meseci, ko je na Mariborskem Pohorju potekal tekmovalni del svetovnega pokala, bili priča kar dvema smrtonosno nastavljenima žicama v višini vratu kolesarja.

Spomnimo. Med dvema drevesoma, ki stojita ob progi, je nekdo napeljal žico, ki bi lahko ob takšni hitrosti, ki jo dosegajo tekmovalci, nekomu izmed njih prerezala vrat ali ga drugače hudo poškodovala. 

»V Bike parku Pohorje so kolesarske proge bolj varne zato, ker so pregledane in očiščene, drugje pa to ni tako in je na poti lahko marsikaj,« dodaja Kvas.

Gorsko kolesarstvo je sicer eden od športov, ki so v svetu v največjem porastu. »Pohorje ima izjemen potencial za gorsko-kolesarski turizem in je zato ključno področje za nagovarjanje gostov, ki iščejo tovrstne aktivnosti,« se strinjajo tudi v Zavodu za turizem Maribor – Pohorje.

Na Pohorju so sicer na voljo trije kolesarski parki, v Mariboru, na Rogli in v Kopah, ki imajo znotraj svojega območja poti urejene in urejeno tudi infrastrukturo.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohodnik (nepreverjen)

Pravi pohodniki, ne tisti, ki se malo sprehajajo potem pa domov na kosilo, podpiramo kolesarje. Pohorje je prazno čez teden, samo kolesarji in najbolj zagrizeni pohodniki smo tam. Podpiramo mladino, saj imajo v tem primeru prav.

Marko 1972 (nepreverjen)

Kolesarji niso problem. Problem so tečni motoristi, ki mislijo da so Gajšek

mrazi (nepreverjen)

Te bi jaz najraje s RPGji tako za zabavo. Ogrožajo pohodnike, kolesarje in tudi živali.

In reply to by Marko 1972 (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

Zanka okoli vratu bo rešila tvoj problem .

In reply to by mrazi (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Kolesarji so problem, ker si lastijo vse površine vključno z markiranimi potmi. Kljub temu so malenkost proti divjakom z motorji, ki preorjejo cel gozd. Žal pa je med temi banditi na motorjih veliko policajev in teh ne bodo nikoli polovili, Bodo pravočasno obveščeni. Ni pa mi jasno, da 15 km stran v Avstriji s takimi ni težav.
A, ja. Red je in nekdo bi jih dobro oglobil. Pri nas pa bodo imeli celo pravice.

Hmmmm (nepreverjen)

Potrebno je urediti in dodati poti za kolesarje na Pohorju, Kozjaku in v Slovenskih goricah delati na kolesarstvu saj ima zelo velik potencial, denarja pa se da veliko zasluziti, saj kolesarji jejo v gostilnah in veliko zapravljajo. Veliko kmečkih turizmov bi lahko živelo 10 mesecev na leto samo od kolesarstva samo bolj bi se morali povezati med sabo, pogoje imamo odlične.

LudiRudi (nepreverjen)

Kolesarji niso kriminalci !? KRIMINALCI so tisti ,ki se okoriščajo na račun uničenja narave ,ki jo izvajajo kolesarji . Bike Center in Marprom zavajajo in uničujejo turizem .

Starejše novice