Slika je simbolična.
Če že pogledujete k zimskim mesecem, ali preprosto potrebujete les, je morda pravi naslov za vas mariborska občina. Da, prav ste prebrali. Ta namreč prodaja drevesa v njeni lasti, v skupni izmeri nekaj več kot 20 kubičnih metrov. Kolikšna pa je cena?

Ne, tokrat Mestna občina Maribor ne prodaja svojih nepremičnin, temveč kar drevesa oziroma les v njeni lasti. Tako je objavila javni poziv, s katerimi išče kupce za deponiran les.

Gre za deponiran les v Limbušu, natančneje za nekaj več kot 20 kubičnih metrov lesa, pri čemer največjo količino predstavljajo iglavci.

Vendar, za kakšen les točno sploh gre in koliko zanj pričakuje Mestna občina Maribor?

Naprodaj 23 kubičnih metrov lesa

Kot že omenjeno, mariborska občina prodaja deponiran les na območju Limbuša po metodi neposredne pogodbe. Izmerjena količina znaša 23,66 kubičnega metra.

Pri tem pa največ sortimenta predstavljajo hlodi smreke kakovostnega razreda C (9,26 kubičnega metra), sledijo oblovine hrasta (4,70 kubičnega metra), hlodi smreke kakovostnega razreda D2 (3,76 kubičnega metra), hlodi smreke kakovostnega razreda D1 (2,75 kubičnega metra), celulozni les smreke (1,78 kubičnega metra) ter ne nazadnje hlodi smreke kakovostnega razreda B (1,41 kubičnega metra).

Klasifikacija hlodovine iglavcev se običajno uporablja v gozdarstvu za opis in razvrščanje lesa glede na različne lastnosti, kot so premer, dolžina, kakovost in uporabnost.

Posamezni razredi so tako uporabljeni za opis kakovosti hlodovine glede na njeno uporabnost in lastnosti. Razred A je pri tem najvišji razred, ki označuje najboljšo kakovost lesa, z vsako nadaljnjo črko pa kakokovost lesa upada.

Za les pričakujejo 1295 evrov

Mestna občina Maribor je omenjeni les že prodajala, in sicer za 1850 evrov, sedaj pa ga prodaja po mnogo nižji ceni. In sicer, kot so v javno objavljenem razpisu zapisali na občini, je izhodišča vrednost lesa sedaj 1295 evrov, pri čemer v ceno ni vštet 22-odstotni davek.

Zainteresirani posamezniki lahko prijavo pošljejo elektronsko, po pošti ali osebno na Mestni občini Maribor, in sicer do ponedeljka, 24. junija.

Pri tem pa je v razpisu še zapisano, da v kolikor bo za nakup lesa zainteresiranih več posameznikov, bo mariborska občina med njimi opravila pogajanja o višini cene prodajnega lesa z namenom doseganja čim višje kupnine ter ob tem skušala izbrati najugodnejšega interesenta.

Komentarji (2)

Samo Strah (ni preverjeno)

Prašiče občinarske, vse vas je treba naguziti.
Arenovića glavnega mafijozita pedrov pa javno šus v glavo. Pridem z orožjem zdaj po praznikih, pa da vidimo.
Na zajebavanja z vardo.

slo (ni preverjeno)

že cena skladiščenje hlodov je preseglo ceno teh hlodov

Starejše novice