Slika je simbolična.
S prvomajskim prazniki je na voljo tudi veliko število tradicionalnih pohodov. Tukaj je seznam nekaterih pohodov, ki bodo zagotovo popestrili praznik dela.

Ste se že odločili, kaj boste počeli na praznik dela? Če si ga želite preživeti aktivno in v družbi prijateljev ali družine, potem je dobra izbira prvomajski pohod. 

Za lažje odločanje smo vam pripravili pregled pohodov v bližnji in malo manj bližnji okolici, ki vabijo k aktivnemu druženju in zabavi. 

Prvomajski pohod na Areh

Planinsko društvo Fram prireja tradicionalni izlet na Areh, ki bo trajal okoli pet ur. Zbirališče je ob 9. uri na dvorišču pri Cestniku. Hrana je iz nahrbtnika, možno tudi na koči. 

Pohod na Grmado 

Turistično društvo Vurberk v nedeljo, 1. maja, s pričetkom ob 9.00 uri, organizira 17. prvomajski pohod na Grmado. Začetek in zaključek pohoda bo na gradu Vurberk. Prijavnina znaša osem evrov, prijave pa se zbirajo od 8. ure na gradu Vurberk. 

Udeleženci bodo prejeli tudi spominsko darilo, napitke, toplo malico in kartonček, sodelovali pa bodo lahko tudi v srečelovu. 

Prvomajski pohod v okolico Ptuja

Planinsko društvo Ptuj skupaj z Mestno občino Ptuj organizira prvomajski pohod v okolico Ptuja. Tokratno zbirališče pohodnikov je prireditveni prostor na parkirišču pod gradom. Pohod po obronkih Slovenskih goric se bo pričel ob 7.00. 

Na zaključku pohoda dobijo udeleženci nageljček in malico. Zaključek pohoda (ob pihalni godbi) je ob 10. uri. Za udeležbo je potrebna predhodna prijava. Več informacij je na voljo na spletni strani Planinskega društva Ptuj.

Prvomajski pohod iz Lenarta na Zavrh

Po dveh letih bo znova potekal tradicionalni prvomajski pohod iz Lenarta v Zavrh. Štart pohoda bo med 9. in 10. uro na Trgu osvoboditve v Lenartu. 

V Zavrhu bo na stojnicah na voljo bogata kulinarična ponudba domačih dobrot, vin lokalnih vinogradnikov in drugih napitkov. Za dobro razpoloženje in dobre ritme bo poskrbela glasbena skupina Pika na I.

Na Zavrh tudi iz Trnovske vasi

Turistično društvo Trnovska vas organizira pohod iz Trnovske vasi na Zavrh. Zbor pohodnikov je pri občini Trnovska vas ob 9.00. Pijača in prigrizki so iz nahrbtnika. 

Na pol poti je v načrtu postojanka, kjer bodo pohodniki nazdravili in si privoščili nekaj iz žara. Za člane turističnega društva je dogodek zastonj, nečlani imajo za plačati pet evrov.

17. tradicionalni pohod na Gomilo

V nedeljo bo potekal tudi 17. tradicionalni pohod na Gomilo, ki ga prireja Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci. Pohodniki se dobijo malo pred 10. uro pred gasilskim domom v Trnovcih, kjer bodo ob 10. uri začeli pot proti najvišjemu vrhu v Slovenskih goricah.

Na cilju bo poskrbljeno za hrano in pijačo. Po vrnitvi pred gasilski dom sledi nadaljnjo druženje, kjer bo za zabavo skrbel Ansambel Asi. 

Prvomajski pohod na Plački stolp

Na prvomajski pohod na Plački stolp se bodo pohodniki podali iz štirih izhodiščnih točk. Začetek pohoda bo ob 10.00 uri iz igrišča v Zgornji Kungoti, ob 9.00 od gostilne Fifolt v Spodnji Kungoti, ob 10.00 od bara Panja v Svečini in ob 11.00 od bara Itak na Plaču. 

Na izhodiščnih točkah si lahko pohodniki z bonom v vrednosti sedmih evrov zagotovijo malico in pijačo. Prihod na Plački stolp je predviden ob 12.00, sledi druženje ob živi glasbi. 

Tradicionalni pohod po Anini poti

Turistično društvo Sveta Ana vabi ljubitelje pohodništva, narave in veselega druženja na tradicionalni pohod po Anini poti. Začetek pohoda bo ob 9.00 pred občinsko stavbo v centru Svete Ane. 

Prijavnina znaša deset evrov, v ceno je všteta malica na izletniški kmetiji Gundel – Šenveter in golaž ob zaključku poti v Gostilni Eder. 

Prvomajski pohod v Adrijancih

ŠKTD Adrijanci vas vabi na 11 kilometrov dolg prvomajski pohod po Adrijancih. 

Zbirališče bo pri vaški kapelici v Adrijancih ob 10.00 uri. Prijavnina znaša osem evrov. 

Tradicionalni prvomajski pohod na Jeruzalem

Turistično društvo Stara Cesta vabi na Tradicionalni pohod v počastitev praznika dela. Pohod se bo začel ob 9.00. Obljubljajo postanke na razglednih točkah in ogled znamenitosti.

Udeležba na pohodu je brezplačna. 

Tradicionalni prvomajski pohod na tromejo

Nogometni klub Tromejnik Kuzma organizira tradicionalni prvomajski pohod na tromejo. Pričetek bo ob 9.00 pri Okrepčevalnici Rak. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Starejše novice