Vir: Facebook, Čajnica Čajek
Kar tri leta so neuspešno prodajali enega izmed najbolj znanih mariborskih lokalov čajnico Čajek, a šele te dni se je naposled našel nov lastnik. A prodaja dviga veliko prahu. Kdo je nov lastnik in zakaj Mariborčanom prodaja najbolj ne diši?

Gotovo je čajnica Čajek na Slovenski ulici v Mariboru eden izmed najbolj kultnih prostorov, kjer smo lahko spili pristni čaj ali se posladkali z njihovo hišno torto.

A zgodba, ki jo je lastnica lokala Biljana Lenard pisala že vrsto let, je naposled prišla h koncu.

Prihodnji mesec se Čajeku obetajo velike spremembe. Konec decembra je namreč Lenard čajnico za okoli štiristo tisočakov prodala Črtu Erjavcu, celjskemu podjetniku, direktorju podjetja Belidim, ki svoj posel snuje na ponujanju elektronskih cigaret oziroma 'vejpov', dišav in arom.

Mariborčane skrbi, da se bo zgodba čajnice, kot so jo poznali, dokončno zaključila

Bistvo čajnice je bogata ponudba več kot 70 vrst čajev, ob tem pa seveda tudi kave in ostalih toplih napitkov, brezalkoholnih in alkoholnih pijač ter tudi domačih sladic in drobnega peciva.

Del čajnice je tudi prodajalna, kjer je mogoče kupiti čaje, čajni pribor in porcelan.

»Velik poudarek je na zadovoljstvu gostov ter izvrstni in edinstveni postrežbi z izobraževalno noto o načinu priprave, kulturi pitja čaja ter njegovih zdravilnih učinkih,« so ob prodaji Čajeka zapisali v oglasu.

A mnogo Mariborčanov sedaj skrbi, da se bo zgodba čajnice, kot so jo poznali, dokončno zaključila.

»Čajnica Čajek nikakor ne bo postala vape shop«

Prav zaradi številnih pomislekov, kaj se bo prihodnje zgodilo s čajnico Čajek, se je sedaj oglasil Črt Erjavec, ki poudarja, da Čajek ostaja.

»Želel bi vam povedati, da spoštujem zgodbo, čajnice Čajek, ki jo z vsakim dnem bolje razumem, res je, da sicer nisem Mariborčan, a sem človek, ki je 'open minded' in z vsakim dnem bolj čutim energijo in dušo tega kultnega prostora,« pravi Erjavec.

Pri tem poudarja, da kot novi lastnik čuti, da mu je bila dana zahtevna in odgovorna naloga nadaljevati zgodbo Čajeka, »hkrati pa narediti tisto, kar morda drugi niso upali, želeli, ali pa zgolj za to niso imeli prepotrebnih sredstev, pa vendar so vedeli, da je to neizbežno«.

Po besedah Erjavca gre predvsem za obnovo čajnice.

»Čajnica Čajek nikakor ne bo postala vape shop, kot se to domneva, temveč bo ostala to, kar je, čajnica, prostor za oddih, kjer se čas ustavi in kjer so, ste, dobrodošli prav vsi,« poudarja nov lastnik Čajeka.

V čajnici Čajek bodo odslej prodajali tudi vape

Četudi Erjavec poudarja, da Čajek ne bo vape shop, pa pravi, da bodo kljub temu v prodajni program umestili tudi vape.

»V prodajni program bomo umestili vape, kot ponekod drugod prodajajo cigarete, cigare in podobno, bomo pri nas prodajali to, kar imamo radi in v kar verjamemo, to kar je spremenilo naša življenja na bolje,« razlaga Erjavec.

Sam je mnenja, da je vaperska kultura polna zatiranja in blatenja, saj ljudje o njej niso pravilno informirani.

»A vaperji smo, obstajamo in se tega ne sramujemo, nasprotno smo na to ponosni. Prinašamo ter dodajamo neko novo kulturo, za katero smo prepričani, da je za čajnico Čajek dobra, saj je drugačna, kot je drugačna in posebna tudi čajnica Čajek,« poudarja Črt Erjavec.

Pri tem Erjavec dodaja, da je med Mariborčani slišati, da je kapital uničil čajnico.

»Veste, mene ni nikoli vodil kapital, seveda brez denarja žal ne gre delati in živeti, ustvarjati, a vendar, zame je to zgolj sredstvo, kot svinčnik s katerim lahko ustvarjaš, spreminjaš, dodajaš in rišeš prihodnost. Začel sem iz nič, iz podna, iz tal, z zelo malo začetnega kapitala, ki sem si ga ustvaril s prejšnjim delom,« je jasen nov lastnik Čajeka.

»Čajnica Čajek ostaja«

Črt Erjavec še dodaja, da se je izpostavil iz razloga, saj želi, da bi ga Mariborčani bolje spoznali, s tem pa tudi njegovo zgodbo.

»Čajnica Čajek ostaja, potrudili se bomo, da jo bomo naredili še boljšo, kot je bila, ohranili njeno bistvo in v njej ne vidimo zgolj dohodka, temveč izziv in ohranjanje kultne zgodbe. Potrudil se bom, da nadaljujemo to izjemno pot, ki jo je začela gospa Biljana Lenard s strastjo in užitkom, do pitja čaja v prostoru, kjer se, kot pravite mnogi, ustavi čas,« poudarja nov lastnik.

Pri tem še Erjavec zaključuje, da bo naredil vse v njegovi moči, da bo Čajek boljši, kot je kadarkoli bil ter »da bo doživel prepotrebno prenovo in da bo krasil vaša in naša srca tudi v prihodnje«.

Komentarji (2)

Marburg ad drau (ni preverjeno)

ma koga v mariboru sploh se zanima kdo je kupil pajzl cajek....vedno bil pajzl in vedno bo.....

Surfeiter (ni preverjeno)

Lokal je kulten zato, ker je v nekih drugih časih tam bila trgovina Elegance (podjetja Vema), ki jo je vodila najbolj elspeditivna poslovodkinja v mestu ... na dnevni bazi so ustvarjali večji promet, kot trgovska hiša Merkur (podjetja Jeklotehna) ... bilo nekad ... Jebo vas čajek!

Starejše novice