Pripravili smo kratek pregled najpomembnejših dogodkov, ki jih ne smete zamuditi na letošnjem Festivalu Lent.

Danes se začenja že 32. Festival Lent, ki bo v devetih dneh v mestu ob Dravi prinesel obilico zabave. Po celoviti prenovi Lenta bodo letos lahko ponovno imeli oder pri Hiši najstarejše trte; postavili so ga ob reki na novo zgrajenem trgu. Glavni oder pa še vedno ostaja na Trgu Leona Štuklja.

Že ob deseti uri se je začelo živahno dogajanja v Mestnem parku, kajti z različnimi delavnicami že medse vabi letošnji Art Kamp. Na tamkajšnjem odru se bodo popoldne predstavili še plesalci in plesalke Galerije plesa Maribor. 

V Vetrinjskem dvoru bo najmlajše zabavala priljubljena Romana Krajnčan. S preletom nad Dravo se bo na prvi dan festivala predstavila skupina Šolska krila Letalskega centra Maribor.

Ob 19.30 se začne tradicionalna povorka ob otvoritvi festivalskega dogajanja v izvedbi Pihalnega orkestra Pošta Maribor, ki nas bo popeljala po prenovljeni promenadi na Lentu vse od Sodnega stolpa do Vodnega stolpa s postankom na Splavarski brvi.

Mariborski bendi na KMŠ odru

Med 19. uro in polnočjo bo zaživel poletni vrt pred Hišo Stare trte. Vse dni festivala se namreč tam obetajo vinski večeri, kjer bo sodelovalo več kot 30 vinarjev iz Podravja.

Na trgu pri stari Trti, kjer je letos nov oder, bo ob 20. uri nastopila skupina Marina & The Kats, indie swing skupina, ki je znana po združevanju elementov tradicionalne swing glasbe z modernim pridihom. Razprodan pa je še koncert slovenske skupine Oblivion v Sodnem stolpu.

Na KMŠ odru bosta koncertirala mariborska benda Štrom in Đoko Band, na Jurčkovem - Večerovem odru pa Before Time, slovenski bend, ki se je z zmagama na natečajih Špil liga 2019/20 in Šourock 2023/24 uveljavil na domači sceni.

Na uvodni večer na stand up odru v Vetrinjcu prihajajo pod naše žaromete trije komiki z nabrušenim nastopom: Vid Valič, Marko Žerjal in Alen Mastnak.

Sevdah v Minoritih 

Na Glavni oder pa prihaja Magnifico, ki se mu bo pridružil prav poseben orkester, Disko šlager orkester. Magnifico že tri desetletja kraljuje na domačih in tujih odrih ter klubih in lestvicah, a poslušalce še vedno preseneti ter osupne s svojo energijo, karizmo in odrsko prezenco.

V Minoritih bo ob 22. uri na oder stopila Amira Medunjanin s svojim kvartetom. Gre za bosansko pevko, posebno mesto v njenem ustvarjanju zavzema sevdah.

Prvi After Party v Minoritih pa je že razprodan, sporočajo iz Narodnega doma.

Komentarji (6)

morilec tito (ni preverjeno)

robert pesut z samooklicanim nadimkom"magnifico"-jugoslovanski drek -eden najvecjih izdajacev slovenije in slovenstva -v mariboru nisi dobrodosel-gubi se- puturica srbska!!!

direkt na lape (ni preverjeno)

srbski sljunak pjeva!!!!!da se ti poserjem na glavo-jugovic!!!!

Štamperl (ni preverjeno)

Balkanezarji! 9 dni trpljenja za Štajerce. Rukavina, odstopi!

Xy1962 (ni preverjeno)

Bolje Magnifico kot pa Murko.

Njegovi placanci (ni preverjeno)

zdaj bo arsenovic "svrsaval"!!njegov ritoliz ik rukavina pa ze fetisira na tega gnusnega magnifica-jugoslovanski drek na kupu!!!

kar_nekdo

Za vse komentatorje pred mano imam en komad:
https://www.youtube.com/watch?v=tfOgokX6sZU

Starejše novice