Mariborčani bomo tudi letošnje praznike začutili božični utrip svojega mesta. Mariborska občina je za Mariborinfo že razkrila prve načrte in podrobnosti, ki jih načrtuje decembra. Vas zanima, kakšna bo letošnja okrasitev in kaj bo z drsališčem?

Prazniki se že bližajo, hlad je že v zraku in skoraj vse je že pripravljeno, da tudi Maribor kmalu zasije v soju prazničnih lučk.

Na Mestni občini Maribor razlagajo, da si želijo prednovoletnemu času v mestu in celotni občini ustvariti čim bolj prijetno praznično vzdušje

»Že lani smo v pripravo okrasitve in dogajanja vložili veliko premisleka in truda, da bi božično-novoletno dogajanje v Mariboru dvignili na višjo raven, seveda v okviru zmožnosti občinskega proračuna. Nadgradili smo okrasitev iz prejšnjih let, in odziv naših občanov in obiskovalcev je bil zelo pozitiven,« so za Mariborinfo povedali na mariborski občini.

Tudi letos ne bo nič drugače, saj bodo praznično razsvetljavo še dodatno posodobili. »Zastarelo in energetsko potratno razsvetljavo menjujemo z novo, ki je tudi bolj energetsko varčna, hkrati pa dodajamo nove elemente, in upamo, da praznična podoba znova navduševala,« razkrivajo na občini.

A kakšna bo ta razsvetljava, zaenkrat še ne izdajajo.

Koncerti, drsanje in gostinska ponudba

Letošnje praznično dogajanje pa v mestu ne bo potekalo pod imenom Praznični Maribor, ampak pod novim skupnim imenom Čarobni Maribor.

Tako bo program potekal v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, ki bo ustvaril programski del dogajanja, Narodnim domom, ki skrbi za Vilinsko mesto, ter Javnim holdingom Maribor.

Tudi letos naj bi bilo v Mariboru pestro dogajanje. Tako načrtujejo koncerte, druženja, organizirane pohode, skupnostno okraševanje mesta in še in še. Dogajanje bo potekalo po vsem vsem mestu, osrednji in največji prizorišči pa bosta Glavni trg in Trg Leona Štuklja, na katerem bo drsališče.

Zaživela naj bi tudi Trg svobode in Grajski trg, kjer bodo za program skrbeli tamkajšnji gostinski ponudniki.

»Letos prvič večjo pozornost namenjamo tudi mestnim četrtem in krajevnim skupnostim, ki smo jih vključili že v samo snovanje okrasitve njihovih središč. Priprave na Čarobni Maribor so v sklepni fazi, in ko bodo zaključene, jih bomo z veseljem predstavili,« še dodajajo na mariborski občini.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide (nepreverjen)

Spet lučke. Zeeh ...

Komentator555559 (nepreverjen)

Potrata denarja.... :(

pohorskisvizec

Raje namenite denar za kaj bolj koristnega, ne pa spet neko osvetljavo, itak bo gospa koronca naredila svoj račun!

Starejše novice