Vir: Facebook Uroš Lovrenčič
Mestna občina Maribor poudarja, da je bilo ob gradnji kanalizacije obnovljeno tudi vodovodno omrežje.

Mestna občina Maribor je sredi izgradnje 24 kilometrov kanalizacije, s čimer bo na sodobno kanalizacijsko omrežje dodatno priključenih 3508 prebivalcev. Stopnja priključenosti bo po izgradnji 98-odstotna.

11 milijonov evrov vreden projekt, za katerega je Mestna občina Maribor uspešno pridobila sredstva iz Kohezijskega sklada Evropske unije, prinaša izgradnjo 24 kilometrov sodobnih kanalizacijskih sistemov na območju Kamniške grabe, Limbuša, Laznice, Peker, Hrastja ter Malečnika in Trčove.

Dela trenutno potekajo tudi v Spodnjem Limbušu, kjer pa je eden izmed občanov na Facebooku opozoril, da je izvedel, da ne bodo na novo asfaltirali vseh ulic.

»Po šestih mesecih odprtega gradbišča v Spodnjem Limbušu, ko bomo na obrobju drugega največjega mesta v Sloveniji končno dobili kanalizacijo, izvemo da boste asfaltirali osem ulic na novo - ampak Srednjo ulico pa boste pustili staro?« je zapisal.

Kaj o tem pravi Mestna občina Maribor?

Obnovljena bo tudi Srednja ulica

Na mariborski občini so pojasnili, da ta informacija ni pravilna, saj bo obnovljena tudi Srednja ulica. Kot še pojasnjujejo, dela v spodnjem Limbušu potekajo od konca leta 2021, vendar so bila med zimo, zaradi narave dela in vremena, prekinjena.

»Poudarjamo pa, da je bilo na tej lokaciji ob gradnji kilometra kanalizacije obnovljenega tudi 1,5 kilometra vodovodnega omrežja. Izvedba traja dlje zaradi izredno ozkih ulic,« so pojasnili.

Dela bodo predvidoma zaključena sredi septembra.

Starejše novice