Dom Danice Vogrinec Maribor sporoča dobre novice in dodaja: »Verjamemo, da bodo naša skupna prizadevanja kmalu pripeljala do trenutka, ko bomo ponovno zaživeli dostojanstveno življenje.«

Iz Doma Danice Vogrinec Maribor sporočajo, da so v zadnjem tednu, natančneje od 24 septembra do 1. oktobra, opravili 340 testiranj na okužbo covid-19, od tega 241 pri stanovalcih in 126 pri zaposlenih.

Potrjeni sta bili dve okužbi pri stanovalcih in ena okužba pri zaposlenemu.

V rdeči coni doma je trenutno 37 stanovalcev, en stanovalec je v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Po priporočilih infektologov bodo v rdeči coni jutri znova odvzeli brise.

Skupno je s covid-19 umrlo že pet stanovalcev, so še sporočili iz doma, kjer opozarjajo, da je povprečna umrljivost v zadnjih petih letih od januarja do septembra 50,4, letos pa ta številka v enakem obdobju znaša 48 oseb.

»Ob uspehu pri omejevanju širjenja epidemije, ki je posledica vseh sprejetih ukrepov in enormnega truda in naporov zaposlenih sodelavcev se vsem stanovalcem, stanovalkam in svojcem, svojkam iskreno zahvaljujemo za vso podporo in dobre misli, ki smo jih iz vseh koncev prejemali v zadnjem obdobju,« so zapisali.

»Verjamemo, da bodo naša skupna prizadevanja kmalu pripeljala do trenutka, ko bomo ponovno zaživeli dostojanstveno življenje, ki si ga zaslužimo tako stanovalci kot tudi zaposleni,« dodajajo in opozarjajo: »Najhujše spoznanje za stanovalce in svojce je lahko pomanjkanje socialnih stikov, druženja in bližine zato si vsi skupaj želimo, da se situacija vrne v normalno stanje.«

Starejše novice