Vir: Facebook profil Pekarna Orehek
V Mariboru je danes vrata odprla nova prodajalna kruha in pekovskega peciva.

»Po Gorenjskem dobro smo že poznani, upamo na uspešno sodelovanje tudi z vami,« so zapisali na Facebook profilu pekarne Orehek in povabili v njihovo novo poslovalnico v Mariboru. 

Nova pekarna je danes prvič odprla vrata v središču mesta, nahaja se na naslovu Tyrševa ulica 2. 

Pekarstvo Orehek je blagovna znamka, ki je svojo pot začela na Orehku pri Kranju in Zbiljah. Danes lahko njihove poslovalnice najdemo v mnogih slovenskih krajih, kot so Kranj, Škofja Loka, Komenda, Medvode, Tržič, Smlednik. 

Njihovo glavno ponudbo sestavljajo kruh, domača orehova potica, žemlje, štručke, slaščice, pecivo, prekmurska gibanica … 

Komentarji (7)

Rq (ni preverjeno)

v mestu so itak samo še prehranski lokali in gostilne. posledica zapiranja centra. samo kaj nam bo 10 različnih pekarn v radiju 500 m? občina zgubila kompas...

SLO (ni preverjeno)

Verjetno Mariborski veleumi pričakujejo množični naval turistov iz balkana.
Ponudba v centru: burek, čevapčiči, baklava,...
Sedaj še samo ovce spustijo po ulicah, da se bodo turisti počutili kot doma.
Neverjetno koga so izvolili Mariborčani?!

Katja7 (ni preverjeno)

Super,podpiram.Verjetno EDINA SLOVENSKA pekarna.Želim jim vso srečo in uspešno poslovanje.Pri šiptaru sem bila 1x in nikoli več pred leti.Burek,pizza,pita,rogljiček,vse ima isti okus.Plus,da ne govorimo o standardih higiene pri šiptariji.So v bistvu samo krinka za nafijske posle.Beli prah,orožje,prostitucija,prodaja človeških organov,......in še bi lahko naštevala.In to se vse dogaja v tej gnili Sloveniji,kjer smo trenutno v največjem kurcu v vsej zgodovini.Zaradi idiotov volivcev,ki so izvolili to,kar nam zdaj vsem jebe mater.

fuck off (ni preverjeno)

Upam, da ni šiptarija pod krinko! Ker potem žrete ritne fekalije, ker si golazen rit po sranju umiva z roko na golo in ne uporablja papirja, da o kulturi, navadah in higieni ne govorim - 500 let za EU! Vse isto velja za sladoled! Da kozlaš od gnusa!!!!!!

GostQ (ni preverjeno)

Zanimivo,da imajo potem šiptarji največ obiska pri sladoledu že od nekdaj.

Politik (ni preverjeno)

Zdaj če bo takšna cena,količina in kvalitet v'negativnem smislu seveda" kot pri šiptarju,pol ne bodo dolgo.Sicer pa osebno mislim ,da bi se morali v Mariboru čimprej znebiti vseh teh malih štacunic izpred šol ,ki zastrupljajo otroke z rakotvornimi pekovskimi dobrotami,ki po tamalem sestavlja :

E300 - askorbinska kislina: uporablja se kot antioksidant, da se prepreči oksidacija maščob in s tem izguba svežine in okusa kruha.
E471 - mono- in digliceridi maščobnih kislin: emulgator, ki izboljša teksturo in mehkobo kruha ter podaljša njegovo obstojnost.
E472e - diacetil tartarinska kislina esterji mono- in digliceridov maščobnih kislin: emulgator, ki izboljša kakovost testa in posledično tudi kruha.
E481 - natrijev stearoil-2-laktilat: emulgator, ki izboljša mehkobo kruha in mu podaljša obstojnost.
E282 - kalcijev propionat: konzervans, ki preprečuje rast plesni in kvasovk v kruhu.

Mmm kako diši.

Politik (ni preverjeno)

Še najboljši je domač pol ržen.

Pol ržene
Pol bele
Kocka kvasa+žlica sladkorja
Sol

Nič kompliciranja zamesiš na hitro 'pustiš 20min,
Premešaš posipaš z moko oblikuješ 'pustiš še 20min ,in direkt na vroč pekač .Konec.Temu se reče kruh'Res da ne drži par dni 'ampak itak ga že prej zmanjka.
Že dolgo več ne kupujemo tega ,kar se danes prodaja.

Starejše novice