Foto: Jure Banfi
Nogometaši Maribora so se v Šiški vrnili v zmagovalne tirnice, a so v dvoboju z Bravom odigrali dva različna polčasa. Vijoličasti so po odmoru skoraj zapravili prednost, kar je močno razjezilo tudi Damirja Krznarja.

Mariborski strateg Damir Krznar kljub zmag po koncu tekme z Bravom ni skrival jeze. V slabo voljo so ga z igro v drugem polčasu spravili njegovi varovanci.

Po prvem polčasu se je zdelo, da bomo v Šiški priča ponovitvi marčevskega dvoboja s Celjem, ko so Mariborčani s pametno igro po odmoru nadzirali potek srečanja in ohranili zajetno prednost iz prvega polčasa.

Dobili smo povsem drug scenarij, saj so bili Štajerci po tem, ko so v prvem polčasu zadeli Arnel Jakupović, Marko Tolić in Max Watson, v nadaljevanju dvoboja na šišenski zelenici praktično nemi statisti.

Bravo je z nekaj menjavami - Aleš Arnol je v igro poslal Davida Flakusa Bosilja, Gala Kureža in Žana Trontlja - hitro zagospodaril na igrišču. Ljubljančani so se z goloma Luke Štora in Davida Flakusa Bosilja povsem približali in poskrbeli za dramatično končnico, v kateri pa so vijoličasti zadržali tesno prednost.

»Najpomembnejše je, da smo zmagali. Način, s katerim smo prišli do cilja, pa mi je izzval mešane občutke in se skušam nadzorovati pri komentarju. Odličen prvi polčas, z izjemno učinkovitostjo. Iz štirih priložnosti smo dosegli tri zadetke. 

Na odmor smo šli s 3:0, morali bi nadzorovati nadaljevanje tekme, pa smo bili po vodstvu s 3:2 neprepoznavni. To je bilo daleč od podobe, ki si jo želim kot trener. 

Med sezono se vedno zgodi kakšna tekma, ko ne gre povsem po načrtih, kar je razumljivo, toda Mariboru, ki je v situaciji, ko je vsaka točka zelo pomembna, se to ne sme zgoditi zaradi lastne krivde,« je bil Krznar izjemno nezadovoljen po koncu srečanja.

Niso niti napadali niti branili

Čeprav so vijoličasti v prestolnici pogrešali Martina Milca, Josipa Iličića, Žana Vipotnika in Gregorja Sikoška, to ne more biti in ni bil izgovor za bledo podobo v drugi polovici dvoboja.

Krznar je, kot je dejal po tekmi, že med polčasom opozoril, da si njegova ekipa ne sme privoščiti padca. Do tega je nato vseeno prišlo, hrvaški strokovnjak pa je že našel razlog za takšno podobo:

»Vzvišenost. Nekaj, kar ni primerno Mariboru. Rekel sem igralcem v slačilnici, če Maribor želi biti, kar je, mora vsak igralec natopiti dres z znojem, drgniti zadnjico, če se lahko tako izrazim, za vsako žogo, za vsak dvoboj. 

Ko smo takšni, vodimo s 3:0. Ko nismo takšni in poskušamo biti všečni, smo v 0:2. Tega ne želim. Dovoljujem lepo potezo, a to se mora početi smiselno in v nasprotnikovem kazenskem prostoru. Ne spomnim pa se, da smo v drugem polčasu uspeli v tem namenu. 

Fantom sem ob polčasu v slačilnici rekel, da moramo iskati četrti gol. Če se bomo vrnili na igrišče s takšno miselnostjo, bomo zabili. Če se bomo le branili, bomo prejeli gol. Nismo počeli ne eno ne drugo. Nismo napadali, še bolj katastrofalno pa smo se branili in smo tekmece vrnili v življenje.«

Že v soboto s prebujenimi Radomljani

»Vzamemo le točke, druge zadeve s tekme v Ljubljani gredo v pozabo. Nekdo bo ob mojih besedah rekel, kaj pa bi ta rad, saj so osvojili tri točke. Drži, a zagotovo me je razjezil način, kako smo igrali v drugem polčasu. Z igralci sem se pogovoril, česa takšnega ne želim več videti. 

Čaka nas zelo zahtevna naslednja tekma, iz več razlogov. Najprej zaradi utrujenosti, saj nismo uspeli zaradi rezultatskega zapleta prej zamenjati nekaterih najbolj obremenjenih posameznikov. Gre za zadnjo tekmo pred prekinitvijo prvenstva, ko misli že začenjajo uhajati h krajšem premoru.

Je pa dobrodošlo spoznanje, da se vračajo Iličić, Milec in Vipotnik. Alibijev ni. Prav zaradi tega, ker gre za zadnjo tekmo pred premorom, je treba porabiti zadnje atome moči. Samo v takšni podobi smo lahko uspešni.

Ko se zanašaš le na znanje, izkušnje in grb, se ne konča dobro. Moramo imeti visoko vnemo in zmagati,« je Damir Krznar poudaril pred zaključnim dejanjem ostrega ritma preizkušenj.

V soboto, ob 15. uri, bodo v Ljudskem vrtu gostovale Radomlje, ki so včeraj dobile občinski derbi z Domžalami, edini poraz na sedmih spomladanskih tekmah pa so doživele v Stožicah.

Radomljane vodi nekdanji športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov, ki mu ob vrnitvi v Maribor zagotovo ne bo manjkalo motiva.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
44 (nepreverjen)

Pravilno

Starejše novice