Ljubitelji zvončkov in tisti, ki bi to radi postali, pozor! Hortikulturno društvo Maribor v sodelovanju z Botaničnim vrtom Univerze v Mariboru vabi na tretjo Zvončkijado.

Hortikulturno društvo Maribor vabi vse galantofile in tiste, ki to še niso, pa bi to radi postali, na voden ogled in predavanje o malem zvončku (Galanthus nivalis) in Velikem zvončku (Leucojum vernum L.) v Botanični vrt Univerze v Mariboru. 

Zvončkijada bo danes, 16. marca, ob 16. uri, v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru v Pivoli.

Zbirališče za zainteresirane ljubitelje narave je pred glavnim vhodom v Botanični vrt.

V čudoviti svet samoniklih zvončkov bosta udeležence popeljala varuh gorske narave Borut Ambrožič in Karin Bejo, podpredsednica Hortikulturnega društva Maribor.

Ste vedeli?

Kot galantofile opredeljujemo ljubitelje teh prvih pomladnih rož, ki uspevajo na vlažni in s humusom bogati zemlji, na sončnih in polsenčnih mestih. 

Ti znanilci pomladi so nas v letošnjem letu presenetili nekoliko prej kot ponavadi.

Za nabiranje zvončkov predvidene tudi kazni

Zvončki spadajo med rastlinske vrste, ki jih je dovoljeno nabirati le za osebne namene in so zavarovani z uredbo o zavarovanih prosto živečih rastlinskih vrstah. 

Globe za kršitelje pa so zapisane v zakonu o ohranjanju narave in znašajo za kršitelja posameznika od 100 do 300 evrov, za pravno osebo pa med 2000 in 10.000 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice